Utfordrer på effekttetthet og pris - Elektronikknett
GBR005-Figure1

Utfordrer på effekttetthet og pris

De nyeste DC/DC-produktene fra Silanna hevdes å være banebrytende som buckregulatorer.  

Silanna Semiconductor lanserer i dag en ny familie høyfrekvens lastpunktomformere med stort spenningsområde, rettet mot USB-PD applikasjoner. Selskapet hevder å fokusere på sentrale utfordringer innen strømhåndtering, med klassens beste effekttetthet og effektivitet, kombinert med besparelser i materialkostnader.

SZPL3102A/3103A-familien med to DC-DC omformere (Buck Regulatorer) opererer opp til 2MHz. Komponentene støtter inngangsspenninger på opp til 24VDC, i en bitteliten 3mm X 3mm QFN-pakke.

– Høyere svitsjefrekvens betyr et mindre og billigere utgangsfilter, noe som er blitt godt mottatt hos pilotkundene, sier markedsdirektør Tim Wilhelm.  I tillegg til banebrytende effektivitet, størrelse og vekt, gir våre støtteverktøy kundene fleksibilitet og tillit til raskt å forbedre ytelsen og øke effekttettheten i deres design, hvilket har redusert deres designtilnærminger til omkring 12 % av volumet som konkurrerende lavfrekvensløsninger ville kreve, forklarer han.   

Komponentene skal være egnet for USB PD- og hurtiglading, og støtter 18W, 27W, 45W og opp til 65W PD-porter.

Svitsjefrekvensen er på opp til 2 MHz. Utgangsspenningsområdet er fra 3,3 V til 21 V ved 3,25 A (dekker USB-PD 3.0 og PPS-applikasjoner). Inngangsområdet er fra 8 V til 27 V.

Doble inngangs-LDO (VIN og VOUT) for produktbias skal bidra til den totale effektiviteten.