«Smartere» GaN FET - Elektronikknett
TI GaN FET - web

«Smartere» GaN FET

TI lanserer markedets første GaN FET med integrert driver, beskyttelse og aktiv effektstyring, rettet mot biler og industri.

Texas Instruments (TI) utvider i dag sitt tilbud av kraftkomponenter med den nye generasjonen 650-V og 600-V gallium-nitrid (GaN) felteffekttransistorer (FET) for bil- og industrielle anvendelser.

Med hurtigsvitsjende, 2,2-MHz integrert gatedriver skal de nye familiene med  GaN FETs bidra til å levere dobbelt så høy effekttetthet, oppnå 99% effektivitet og redusere størrelsen på kraftmagnetiske komponenter med  59% sammenlignet med eksisterende løsninger, hevder TI.  

TI har utviklet de nye transistorene basert på sin egne GaN materialer og prosesseringskapasitet på et GaN-on-silicon (Si) substrat, som de hevder gir pris- og leveringsfordeler fremfor sammenlignbare materialer som silisiumkarbid (SiC). Mer om dette kan du lese her: www.ti.com/LMG3425R030-pr-eu and www.ti.com/LMG3525R030-Q1-pr-eu.

Ifølge TI skal det være mulig å redusere størrelsen på innebygde ladere og DC/DC-omformere i biler som mye som 50%, sammenlignet med eksisterende Si- eller SiC-løsninger.  

De nye komponentene integrerer en hurtigsvitsjende driver, samt intern beskyttelse og temperaturmåling, slik at utviklerne kan spare endel kortplass. Kombinert med den høye effekttettheten i GaN-teknologien mener TI at man kan spare mer enn ti komponenter, sammenlignet med diskrete løsninger.

I tillegg kan hver av de nye 30-mΩ FET støtte opp til 4 kW effektomforming når de brukes i en halvbro-konfigurasjon.