Skal utvikle smarte vinterveier

Innenfor prosjektet «Smarte Mjøsbyer», er Recab AB sammen med Betelo AS blitt tildelt prosjektet «Smarte Vinterveger». Sammen skal de utvikle en fleksibel sensorplattform og OT-infrastruktur.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Innovasjonsprosjektet er et felles kommuneprosjekt mellom Hamar, Gjøvik, Ringsaker og Lillehammer, som skal utvikle nye løsninger, fokusert på hvordan digitalisering kan øke effektiviteten og kvalitet på vedlikehold av veier i den utfordrende norske vinteren.

I prosjektet Smart vinterveg skal kommunene Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Ringsaker, sammen med leverandører, FoU-miljøer og andre, finne fram til nye og innovative løsninger for vinterdrift av veg og eiendommer. Til dette arbeidet har prosjektet fått tildelt 14 millioner kroner fra Innovasjon Norge.

Recab vil utvikle og levere en fleksibel sensorplattform og OT-infrastruktur (OT: Operational Technologi, eller driftsteknologi) til Smarte Vinterveger-prosjektet. Her skal selskapet utvikle maskinvaren, som vil bestå av en robust Smart City sensorplattform med plass til en rekke sensorer og/eller kameraer for anskaffelse av miljødata som nedbør, temperatur, fuktighet, vindstyrke osv.

 

Skisse over systemet som skal utvikles.

Det skal også utvikles løsninger for publikum med sanntids lokal værinformasjon og kjøreforhold.

En kjøretøymontert sensorplattform vil også bli utviklet for integrering i for eksempel brøytebiler. Denne enheten vil samle inn relevante data fra kjøretøyene og det monterte utstyret. Analyse av disse dataene vil gi operatørene informasjon om tilstanden av utstyret i tillegg til dokumentasjon om kvaliteten på tjenesten.

Mye av dette arbeidet skal inn i Betelos mLogg som skal videreutvikles med ny funksjonalitet.

Powered by Labrador CMS