Skal utvikle smarte vinterveier - Elektronikknett
snow-winter-road-vehicle-weather-season-pxhere.com

Skal utvikle smarte vinterveier

Innenfor prosjektet «Smarte Mjøsbyer», er Recab AB sammen med Betelo AS blitt tildelt prosjektet «Smarte Vinterveger». Sammen skal de utvikle en fleksibel sensorplattform og OT-infrastruktur.

Innovasjonsprosjektet er et felles kommuneprosjekt mellom Hamar, Gjøvik, Ringsaker og Lillehammer, som skal utvikle nye løsninger, fokusert på hvordan digitalisering kan øke effektiviteten og kvalitet på vedlikehold av veier i den utfordrende norske vinteren.

Recab vil utvikle og levere en fleksibel sensorplattform og OT-infrastruktur (OT: Operational Technologi, eller driftsteknologi) til Smarte Vinterveger-prosjektet. Her skal selskapet utvikle maskinvaren, som vil bestå av en robust Smart City sensorplattform med plass til en rekke sensorer og/eller kameraer for anskaffelse av miljødata som nedbør, temperatur, fuktighet, vindstyrke osv.

Smart_City_Recab_ Skisse over systemet som skal utvikles.

Det skal også utvikles løsninger for publikum med sanntids lokal værinformasjon og kjøreforhold.

En kjøretøymontert sensorplattform vil også bli utviklet for integrering i for eksempel brøytebiler. Denne enheten vil samle inn relevante data fra kjøretøyene og det monterte utstyret. Analyse av disse dataene vil gi operatørene informasjon om tilstanden av utstyret i tillegg til dokumentasjon om kvaliteten på tjenesten.

Mye av dette arbeidet skal inn i Betelos mLogg som skal videreutvikles med ny funksjonalitet.

Kommentarer