Satser på voksende tåkemarked - Elektronikknett
COPR2020-congatec-strategy-edge-computing

Satser på voksende tåkemarked

Og da snakker vi om “tåkeprosessering”. congatec utvider nå tilbudet av løsningsplattformer også til dette markedet.

congatec går nå inn i markedet for prosesseringsløsninger i “tåkeområdet”, det vil si segmentet mellom rene skytjenester og kantprosessering i selve nodene. Dette er en utvidelse av tilbudet av løsningsplattformer for innvevd- og kantprosessering.

Robuste løsninger for tåkeprosessering er er nytt, men raskt voksende marked, ifølge congatec.

Slike robuste tåkedatamaskiner brukes i ulike industrielle- så vel som kritiske nettverksapplikasjoner. De forsyner bl.a. kantprosesseringsmarkedet med høyt pålitelige skyservertjenester ivaretatt på stedet, så vel som kritiske nettverksinfrastrukturinstallasjoner.  Sammen danner tåke- og kantprosesseringsenhetene et sanntids kantprosesseringsmarked som raskt øker betydningen innen innvevd databehandling for tøffe miljøer.

Det globale kantprosesseringsmarkedet ble verdsatt til 3,5 milliarder USD i 2019, med en forventet gjennomsnittlig årlig vekst (CAGR) på mer enn 37% fra 2020 til 2027. Typiske applikasjoner spenner fra Industri 4.0 og IIoT-prosessering med prediktiv AI, til videoanalyse med et nettverk av tåkenoder for å ivareta intelligent videoprosessering ved å muliggjøre deteksjon av anormaliteter, sanntids sporing, og datainnsikt.

Industrivertikaler her inkluderer energi og vann/strøm/gassforsyning, industriell produksjon, robotikk og styring, transport og logistikk, smarte byer, hjem og bygg, så vel som helse, jordbruk, industrielle kroppsnære enheter og datasentre, heter det i en pressemelding fra congatec.

Foruten standard sanntidsprosessering, kommunikasjon og styring, eksekverer tåke- og kant-enheter og kritiske nettverksapplikasjoner ofte kunstig intelligens (AI), virtuell virkelighet (VR) og augmentert virkelighet (AR) -løsninger. De genererer for tiden raskt økende etterspørsel fra farmasøytiske leverandører og helseinstitusjoner, da disse trenger å øke og optimalisere FoU-innsatsen så raskt som mulig for effektivt å motvirke COVID-19-pandemien. VR / AR kan også vise seg å være en verdifull løsning for fjernstyrt assistanse, som hjelper til med å unngå unødvendige reiser eller tilrettelegge for e-læring, der etterspørselen også vil øke som følge av nedstenging av skoler og universitet. congatec retter seg mot disse behovene med COM Express Type 7-baserte løsninger og deres splitter nye COM-HPC-standardbaserte plattformtilbud, som blant annet muliggjør ytelsesbalansering ved hjelp av sanntids hypervisor-teknologier, og skal kunne redusere de totale eierkostnadene betydelig ved å skalere ytelsen til neste tåkegenerasjon med en enkel endring av prosessormodulen.

Kommentarer