Raspberry Pi 400 – datamaskin i tastaturet - Elektronikknett
Raspberry Pi 400

Raspberry Pi 400 – datamaskin i tastaturet

Farnell melder at den fullstendig lukkede Raspberry Pi 400 stasjonære datamaskin nå er tilgjengelig og lover bedre ytelse og energieffektivitet. Hele datamaskinen er inne i tastaturet.

Raspberry Pi 400 leveres klar for bruk og passer til hjemmebruk og utdanning. Den kan også kjøpes alene for bruk i industrielle og kommersielle applikasjoner, inkludert salgsterminaler og tynne klienter.

Settet integrerer tastaturet og elektroniske komponenter i en fullstendig lukket enhet, og har en klokkehastighet på 1,8 GHz, 20 prosent raskere enn Raspberry Pi. Datamaskinen består av et Raspberry Pi 400, forhåndsprogrammert SD-kort, strømforsyning, mus, «Beginner's Guide» og mikro HDMI-kabel. Eneste tillegg som må skaffes er en skjerm.

Ellers finner man på innsiden:

  • Prosessor: en 28nm Broadcom BCM2711 firekjerners ARM Cortex-A72 64-biters prosessor klokket på 1,8 GHz, og tilbyr bransjeledende ytelse og energieffektivitet.
  • Minne: 4 GB LPDDR4-3200 RAM, og et micro SD-kortspor for operativsystem, applikasjon og datalagring.
  • Tilkobling: dual-band 802.11ac trådløst nettverk som leverer datahastigheter fra mer enn 100 Mbps, Gigabit Ethernet og Bluetooth 5.1. De to SuperSpeed USB 3.0-portene kan brukes til å koble til et bredt utvalg av eksterne enheter.
  • Multimedia: to mikro-HDMI-porter, som støtter opptil 4Kp60.
  • Grensesnitt: enkelt å integrere Raspberry Pi 400 i innvevde design ved hjelp av den horisontale 40-pinners GPIO «header».

Raspberry Pi 400 er tilgjengelig med seks tastaturspråk for Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Nord-Amerika.

Kommentarer