Nordic Semi kjøper Wi-Fi-kunnskap - Elektronikknett
Nordic_Semiconductor_utvider_til_WiFi-WEB
F.v. Nordics CTO Svein-Egil Nielsen, CEO Svenn-Tore Larsen, og HR Direktør Katarina Finneng ønsker firmaets nye Wi-Fi-ansatte hjertelig velkommen.

Nordic Semi kjøper Wi-Fi-kunnskap

Med oppkjøpet av Wi-Fi-teamet og -IP fra Imagination Technologies Group blir Nordic ett av få selskaper i verden som tilbyr både Bluetooth, Wi-Fi og mobilt IoT (både LTE-M og NB-IoT).

Nordic Semiconductor meddeler i dag at de utvider sin egen ekspertise innen trådløs teknologi med Wi-Fi etter å ha gått til anskaffelse av hele Imagination Technologies Ensigma Wi-Fi-utviklingsteam samt tilhørende Ensigma Wi-Fi IP-tekniske eiendeler fra verdensledende grafikk-, visjon- og AI-prosesseringsfirmaet, Imagination Technologies.

Anskaffelsen inkluderer et stort antall ansatte hos Imagination Technologies i Storbritannia, Sverige, India og Taiwan. Av disse er rundt 15 prosent spesialister på Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE) som vil bidra til å styrke Nordic sitt eksisterende Bluetooth LE-team.

– Drøm i oppfyllelse

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse for Nordic og våre kunder, spesielt i markedet for smarte hjem, kommenterer Nordics CTO, Svein-Egil Nielsen. – Som verdensledende innen trådløs Bluetooth-teknologi for kort rekkevidde og ledende utfordrer innen mobilt IoT for lang rekkevidde, har gapet mellom de to lenge vært etterspurt av våre kunder. Og selv om det ikke vil skje over natten, ettersom dette er en ren IP-anskaffelse og ikke ferdige Wi-Fi-enheter klare for salg, vil vi nå kunne legge Wi-Fi-funksjonalitet til våre fremtidige generasjoner av Nordicprodukter, sier han.

Batteridrevet Wi-Fi

– Det som er vel så spennende er den potensielle synergien mellom Nordics ekspertise innenfor trådløs kommunikasjon med lavt strømtrekk og den siste utviklingen av Wi-Fi som nå tillater batteridrevne IoT-enheter, legger Nordics direktør for produktutvikling, Kjetil Holstad, til. – Vi planlegger å bli et aktivt medlem av Wi-Fi Alliance, slik vi har vært og fortsetter å være med flere andre store standardiseringsorganisasjoner, for å maksimere Wi-Fis trådløse applikasjonspotensiale med lavt strømforbruk basert på vår mangeårige ekspertise.

Forente plattformer

– Selv om det er for tidlig å kommentere detaljer rundt fremtidig produktfunksjonalitet på bakgrunn av denne anskaffelsen, kan jeg si at vi har til hensikt å skape en utviklingsplattform og et miljø som forener alle våre trådløse teknologier, bekrefter Holstad.
– Jeg er svært fornøyd med kompetansen som Wi-Fi-teamet bringer til Nordic som følge av denne anskaffelsen, legger Larsen til. – Vi planlegger nå raskt å få kontakt med Nordics nye ansatte. Jeg ønsker personlig å forsikre hver og en av dem om at Nordic er et av de beste halvlederselskapene i verden å jobbe i, som lenge har fungert godt på et stort antall globale lokasjoner, og at vi nå skal sørge for at disse nye ansatte vil føle seg hjertelig velkomne og blir en integrert del av vår daglige drift og kultur, fastslår han.

Til industrien

– Selv om Wi-Fi ble født i forbrukersektoren, får det nå raskt grep innenfor industriell IoT, sier Imagination Technologies administrerende direktør, Simon Beresford-Wylie. – Med Imaginations sterke fokus på grafikk, visjon og AI-behandling, føler vi at vår Wi-Fi IP-divisjon vil trives mye bedre på lang sikt i et selskap som har trådløs kommunikasjon i sentrum, og hvor det vil bli et hovedfokus for strategisk, teknologisk og kommersiell innovasjon og vekst. Jeg er veldig glad for å ha funnet et så godt hjem for teknologien og teamet hos Nordic Semiconductor: Det er en perfekt match.