Lettere introduksjon til TSN - Elektronikknett
Kontron TSN Starterkit 640-480-max WEB

Lettere introduksjon til TSN

Et nytt, oppdatert utviklingssett fra Kontron skal gjøre introduksjonen til industrielle, tidssensitive netterk enklere.

Kontron lanserer nå en ny versjon av sitt TSN Starterkit.

Den FPGA-baserte programvareoppgraderingen for PCIe-kortet i TSN Starterkit eller i eksisterende SoftPLC, Box PCer, Gateways og industrielle servere åpner nå for ny funksjonalitet, nærmere bestemt IEEE 802.1Qbu og 802.1CB.

Ifølge Kontron er TSN (Time Sensitive Networking) i ferd med å bli mer og mer relevant i Industry 4.0 miljø for å kunne implementere sanntidsapplikasjoner.

Med dette startsettet skal det være mulig å sette opp TSN-miljø raskt og sikkert, og å kunne integrere enheter på en enkel måte.

Et PCIe-kort med et optimalisert DMA vertsgrensesnitt og 8 DMA-kanaler styrer tilpasningen av TSN prioriteter for å minimalisere forsinkelse og jitter.

Den nye IEEE 802.1Qbu standarden gjør det mulig å prioritere pakker som krever hard sanntid  (såkalt pre-emption, eller «forkjøp»).

802.1CB funksjonalitet ivaretar redundant rammeoverføring for feilsikre forbindelser.

To ulike FPGA-versjoner støtter formbasert- eller tidsportbasert prioritering. Kontron tilbyr funksjonell samsvarstest for å sikre samsvar med standardene.  

En open62541-basert demo-applikasjon kalt "OPC-UA over TSN" bidrar til å etablere dataoverføringer. Med et utviklingsverktøy under Linux 5.4 med santtidsutvidelser, så vel som kildekode og dokumentasjon, kan applikasjoner utvikles raskt, hevder leverandøren.  

Startsettet er basert på den vedlikeholdsfrie industrielle Box PC KBox C-102-2 med en Intel Core i5 prosessor, et forhåndsinstallert TSN nettverkskort og en svitsj for å kople til flere enheter.  

En oppdatert NETCONF daemon basert på netopeer2 skal ivareta sentralisert styring.