Kapslingserie i nytt design - Elektronikknett
Eurotainer_fischerelektronik

Kapslingserie i nytt design

Kapslingene i Eurotainer-serien fra Fischer har fått nye ben å stå på – og nye farger.

Eurotainer (ET) serien fra Fischer Elektronik er blitt utvidet til å inkludere en ny farge på føttene. Det høres i første omgang trivielt ut, men har en viktig funksjon.  

Eurotainer består i utgangspunktet av to halve skallprofiler i ekstrudert aluminium, 2mm tykke dekselplater– også av aluminium – og med en robust utført plastramme med integrerte og utskiftbare ben.  Den nevnte plastrammen tilbys i fargen dueblå (RAL 5014) som standard, supplert med sklisikre ben i fargen  rødfiolett (RAL 4002).

Med umiddelbar effekt er bena også tilgjengelige i gråsvart (RAL 7021) som standard, hvilket betyr at kapslingen har en fargenøytral fremtoning og kan integreres optimalt i mange andre enhetskomponasjoner eller miljø.

De integrerte bena fungerer ikke bare som et designelement, men gir også brukeren muligheter til å stable flere kapslinger oppå hverandre, og åpner for mange andre bruksområder på grunn av de sklisikre egenskapene. 

Eurotainer-kapslingene har rundtgående styrespor på innsiden for horisontal og vertikal innsetting av kretskort og forskjellige andre elektroniske enheter og komponenter. En motstandsdyktig overflate oppnås gjennom en anodisert overflate for aluminiumskomponentene i kapslingen, som er tilgjengelig i svart og naturell farge. Et EMC-kompatibelt design oppnås gjennom en transparent, elektrisk ledende passivering av aluminiumsoverflatene og bruk av spesielle, elektrisk ledende tetninger. 

For å beskytte den passiverte overflaten er det mulig å bestille en svartlakkert og støtsikker overflate som et alternativ. Bruken av ekstra elektrisk ledende pakninger og tetninger muliggjør også beskyttelsesklasse IP 54. Ytterligere farger for plastelementene, andre overflater for aluminiumsdelene, ekstra mekaniske prosesser og trykk er tilgjengelig på forespørsel, opplyser distributøren, Ebm-papst AS.