Går sammen om landbruksroboter - Elektronikknett
NAIO-VARTA
Illustrasjonsfoto: Naïo Technologies

Går sammen om landbruksroboter

Naïo Technologies, spesialist på landbruksrobotløsninger, og batteriprodusenten VARTA, samarbeider om å lage en autonom transportabel ladestasjon for roboter for å tilby robotsystemer med større fleksibilitet og bedre ytelse.

Målet med dette samarbeidet er å tilby ende-til-ende-løsninger med en ekstern ladestasjon uten tilkobling til strømnettet. Dette vil bli løst med trådløse sol- eller andre regenerative løsninger. Når robotene går tom for batteri, finner de selv ladestasjonen. Både Naïo og VARTA tar sikte på å gi bønder muligheten til å bruke en robot i 24 timer uten å bekymre seg over strømforsyningen.

VARTA ser landbruksrobotikk som et voksende vekstmarked: – Å bringe vår ekspertise og erfaring til agroboter betyr at Naïo Technologies kan fokusere på kjernestyrken: Å bringe kombinasjonen av robotikk og jordbruk til suksess. VARTA vil gjøre det mulig for robotene å jobbe mer effektivt, ettersom vår strømstyringsløsning vil gjøre lading raskere, mer fleksibel og mye enklere, mens vår batteriteknologi vil gi høyere ytelse, understreker Steve Saunders, Key Account Manager UK & France hos VARTA.

To tester er igangsatt for å sjekke om løsningen er gjennomførbar: Den første vil integrere VARTAs batterier i Oz, den første roboten til Naïo Technologies dedikert til gartnere. Roboten er laget for å oppnå mer enn 30 prosent mer autonomi. Den andre består i å lage en solladestasjon som kan brukes direkte i feltene. Disse feltladestasjonene vil være verdens første for landbruksrobotikk.

Den første prototypen vil bli presentert på FIRA 2020, International Forum of Agricultural Robotics, som finner sted 8. til 10. desember 2020 på en digital plattform.

Kommentarer