Avtale om trådløst bredbånd

Eltel og Telia signerer avtale om installasjon av fast trådløst bredbånd (FWA) til en verdi av rundt 115 mill. kr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Eltel og Telia har inngått en avtale om utrulling av trådløst bredbånd (Fixed Wireless Access – FWA). Avtalen gjelder for tre år, med opsjon for forlengelse, med et kontraktsbeløp på rundt 115 millioner kroner. I tillegg signerte de to selskapene en avtale på kablet og mobil teleinfrastruktur i august i år. Eltel vil bidra til effektiv installasjon av Telias trådløst bredbånd-produkt, som tilbys med hastigheter opptil 300 Mbit/s.

– Vi er svært stolte over at Telia viser oss denne tilliten, og vi vil sørge for effektive leveranser ved å gjøre jobben på rett måte, med de rette verktøyene, i tråd med vår strategiske tilnærming til markedet, sier Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Networks. Det er givende å bidra til den digitale utviklingen i Norge, og å sørge for den fysiske installasjonen av bærekraftige løsninger i et geografisk krevende land for utbygging av bredbåndsbehovet, mener Bråthen.

Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Networks AS.

Både Covid-19 pandemien og den generelle digitale og teknologiske utviklingen, viser viktigheten av stabile, raske telekommunikasjonsnett for å holde samfunnet i gang. Telia tilbyr i dag trådløst bredbånd både over 4G og 5G, og selskapets ambisjon er å være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023.

Powered by Labrador CMS