Avtale om trådløst bredbånd - Elektronikknett
Eltel Networks

Avtale om trådløst bredbånd

Eltel og Telia signerer avtale om installasjon av fast trådløst bredbånd (FWA) til en verdi av rundt 115 mill. kr.

Eltel og Telia har inngått en avtale om utrulling av trådløst bredbånd (Fixed Wireless Access – FWA). Avtalen gjelder for tre år, med opsjon for forlengelse, med et kontraktsbeløp på rundt 115 millioner kroner. I tillegg signerte de to selskapene en avtale på kablet og mobil teleinfrastruktur i august i år. Eltel vil bidra til effektiv installasjon av Telias trådløst bredbånd-produkt, som tilbys med hastigheter opptil 300 Mbit/s.

Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Networks AS Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Networks AS.

– Vi er svært stolte over at Telia viser oss denne tilliten, og vi vil sørge for effektive leveranser ved å gjøre jobben på rett måte, med de rette verktøyene, i tråd med vår strategiske tilnærming til markedet, sier Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Networks. Det er givende å bidra til den digitale utviklingen i Norge, og å sørge for den fysiske installasjonen av bærekraftige løsninger i et geografisk krevende land for utbygging av bredbåndsbehovet, mener Bråthen.

Både Covid-19 pandemien og den generelle digitale og teknologiske utviklingen, viser viktigheten av stabile, raske telekommunikasjonsnett for å holde samfunnet i gang. Telia tilbyr i dag trådløst bredbånd både over 4G og 5G, og selskapets ambisjon er å være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023.