Ansiktsgjenkjenning blir rimeligere

NXP lanserer rimelig, laveveffekt mikrokontrollerbasert løsning for ansiktsgjenkjenning, som skal være i stand til å skille et levende ansikt fra et bilde.   

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

NXP Semiconductors N.V. lanserer i dag sin nyeste NXP EdgeReady IoT-løsning for sikker ansiktsgjenkjenning, som skal gjøre det mulig for elektronikkprodusenter å integrere kamerabasert berøringsfri adgangskontroll på en enkel og rimelig måte.

Kjernen i den nøkkelferdige løsningen inkluderer crossover mikrokontrolleren (MCUen) i.MX RT106F og lisens for AI/ML-basert ansiktsgjenkjenningsprogramvare, noe som skal muliggjøre ansiktsgjenkjenning med livssjekking med bruk av infrarøde- og RGB-kamera, samt flash- og DRAM-minne – alt til en totalpris på mindre enn 10 US dollar.

Anvendelsene kan være mange, med funksjoner som:

• Detekterer livstegn: Kombinasjonen av et infrarødt kamera og et synlig lys- (RGB) kamera skal bidra til å skille en virkelig person fra et bilde, for å hindre uautorisert adgang uten behov for et kostbart 3D strukturert lys- eller time-of-flight (ToF) kamera.
• Respons på et halvt sekund: Ansiktsgjenkjenning, kvalitetskontroll, livsdeteksjon og ansiktsgjenkjenning på mindre enn 500 millisekunder i den MCU-baserte kantprosessoren, istedet for i skyen.
• Øker persondatasikkerheten: Personlige biometriske data kan i sin helhet forbli i kantenheten, og på den måten bidra til å oppfylle personvernreguleringer og redusere bekymringer forbrukerne måtte ha.
• Øker batterilevetiden: Rask oppstartstid for MCUen gjør at enheten kan forbli i effektsparingsmodus når den ikke er i bruk. Rask gjenkjenningstid, kombinert med lavt effektforbruk i MCUen møter kravene til laveffekt systemer, ifølge NXP.
• Registerer biometriske data fjernstyrt: Kundespesifiserbare smarttelefon- eller PC-applikasjoner kan gjøre det muilg å sende biometriske modeller til fjerntliggende låser og andre enheter, og åpne for brukervennlig adgangskontroll for overnattingssteder, smarte bygg og smarthusapplikasjoner.  

Utviklingssett (SLN-VIZNAS-IOT) for løsningen er også tilgjengelig.

I motsetning til andre utviklingssett som krever integrasjon og koding, skal dette utviklingssettet inneholde all programvare og maskinvareinformasjon som trengs for å fullføre design på såpass kort tid som seks måneder, ifølge NXP. Settet inneholder skjemategninger, materiallister (BoM), kortutlegg for en ferdig designløsning, samt bruksklar applikasjon for biometrisk ansiktsregistrering.

Powered by Labrador CMS