Ansiktsgjenkjenning blir rimeligere - Elektronikknett
NXP040-Fig1

Ansiktsgjenkjenning blir rimeligere

NXP lanserer rimelig, laveveffekt mikrokontrollerbasert løsning for ansiktsgjenkjenning, som skal være i stand til å skille et levende ansikt fra et bilde.   

NXP Semiconductors N.V. lanserer i dag sin nyeste NXP EdgeReady IoT-løsning for sikker ansiktsgjenkjenning, som skal gjøre det mulig for elektronikkprodusenter å integrere kamerabasert berøringsfri adgangskontroll på en enkel og rimelig måte.

Kjernen i den nøkkelferdige løsningen inkluderer crossover mikrokontrolleren (MCUen) i.MX RT106F og lisens for AI/ML-basert ansiktsgjenkjenningsprogramvare, noe som skal muliggjøre ansiktsgjenkjenning med livssjekking med bruk av infrarøde- og RGB-kamera, samt flash- og DRAM-minne – alt til en totalpris på mindre enn 10 US dollar.

Anvendelsene kan være mange, med funksjoner som:

• Detekterer livstegn: Kombinasjonen av et infrarødt kamera og et synlig lys- (RGB) kamera skal bidra til å skille en virkelig person fra et bilde, for å hindre uautorisert adgang uten behov for et kostbart 3D strukturert lys- eller time-of-flight (ToF) kamera.
• Respons på et halvt sekund: Ansiktsgjenkjenning, kvalitetskontroll, livsdeteksjon og ansiktsgjenkjenning på mindre enn 500 millisekunder i den MCU-baserte kantprosessoren, istedet for i skyen.
• Øker persondatasikkerheten: Personlige biometriske data kan i sin helhet forbli i kantenheten, og på den måten bidra til å oppfylle personvernreguleringer og redusere bekymringer forbrukerne måtte ha.
• Øker batterilevetiden: Rask oppstartstid for MCUen gjør at enheten kan forbli i effektsparingsmodus når den ikke er i bruk. Rask gjenkjenningstid, kombinert med lavt effektforbruk i MCUen møter kravene til laveffekt systemer, ifølge NXP.
• Registerer biometriske data fjernstyrt: Kundespesifiserbare smarttelefon- eller PC-applikasjoner kan gjøre det muilg å sende biometriske modeller til fjerntliggende låser og andre enheter, og åpne for brukervennlig adgangskontroll for overnattingssteder, smarte bygg og smarthusapplikasjoner.  

Utviklingssett (SLN-VIZNAS-IOT) for løsningen er også tilgjengelig.

I motsetning til andre utviklingssett som krever integrasjon og koding, skal dette utviklingssettet inneholde all programvare og maskinvareinformasjon som trengs for å fullføre design på såpass kort tid som seks måneder, ifølge NXP. Settet inneholder skjemategninger, materiallister (BoM), kortutlegg for en ferdig designløsning, samt bruksklar applikasjon for biometrisk ansiktsregistrering.

Kommentarer