Åpner 5G i Bergen

Telia Norge åpner i dag offisielt 5G-nettet i Bergen, og er dermed den første til å lansere 5G i byen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Bergen er blant de første storbyene i Norge som får tilgang til 5G, og jeg er sikker på at kunder, innbyggere og kommunen får stor glede av den nye teknologien. Bergen er en viktig by for oss som vi prioriterer i vår nasjonale 5G-utbygging, og vi har mange spennende kunder og partnere her, som Bergen kommune og fotballklubben Brann, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Dekningskartet for Bergen i dag.

Telia åpnet 12. mai sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Trondheim fulgte etter i august, mens store deler av Oslo fikk tilgang til 5G i oktober. I Bergen har utbyggingen pågått for fullt de siste månedene, og så langt har over 60 basestasjoner blitt oppgradert med den nyeste mobilteknologien levert av Telias samarbeidspartner Ericsson.

Bergens innbyggere kan nå oppleve 5G i sentrum av byen og tilhørende områder. Det jobbes for fullt med å utvide dekningen, og flere av kommunens bydeler vil få tilgang til 5G de neste månedene og i løpet av neste år.

Telias ambisjon er å være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og i løpet av neste år er ambisjon at opptil halve befolkningen skal ha tilgang til 5G der hvor de bor. 5G-utbyggingen til Telia skjer område for område i hele landet.

Powered by Labrador CMS