Styringsboks for Raspberry Pi - Elektronikknett
STV-Smart-Manager-4-0

Styringsboks for Raspberry Pi

Smart Manager 4.0 fra STV Electronic er en DIN-skinne-PC basert på Raspberry Pi 3 B + for kontrollskap som skal gjøre det enklere å implementere kompleks styringsteknologi og bygge automatiseringsrutiner med åpen kilde-basert maskinvare og programvare.

Ytelsen til denne DIN-skinne-PCen er skalerbar etter behov, ved bruk av standardiserte SODIMM-prosessormoduler. Installasjonshøyden er på 62,2 mm, og bredden er 6TE (108 mm) med grensesnitt på topp og bunn. Dermed skal den passe til til de fleste kontrollskap - inkludert små innfelte distribusjonsbokser i bygningsautomatisering, der DIN 43880 tillater maksimal installasjonsdybde på opptil 70 mm.

STV Electronic har allerede funnet de første brukerne av den nye Raspberry Pi DIN-skinne-PCen i energistyringssektoren, der selskapet også tilbyr et bredt spekter av M-Bus-nivåomformere. Ytterligere bruksområder er typisk andre I/O- og feltbussbaserte løsninger i industrikontrollskap.

I Debian Embedded Linux-utviklingsmiljø på Smart Manager 4.0 DIN rail PC, har brukere et fritt valg mellom sanntids programmeringsmiljøer som CoDeSys, IoT utviklingsverktøy som NodeRed, webserverteknologier som Node.js eller til og med 'klassiske' C og C ++ -kode, og mange andre løsninger fra Raspberry Pi-samfunnet. Bygg- og hjemmeautomatiseringsløsninger som FHEM eller openHAB samt Mosquitto for MQTT-basert sanntidskommunikasjon støttes også.

I den foreløpig tilgjengelige flertrådede firekjernede designen er produktet utstyrt med en 1,2 GHz Broadcom BCM2837B0 prosessor og 1 GB LPDDR2 SDRAM. For flashminnet ombord kan brukere velge mellom 8, 16 eller 32 GB eMMC. For enda større minnekrav er det en versjon med SD-spor. Når det gjelder kommunikasjonsgrensesnitt, tilbys opptil 2x Ethernet, 6x USB 2.0 og 2 galvanisk isolerte spesifidrtbare serielle RS485-grensesnitt, hvorav den ene også kan designes som RS232. I tillegg har den en PCIe utvidelsesbuss, som kan brukes til å koble kundespesifikke utvidelser som WLAN, feltbusser som M-Bus, Modbus eller LonWorks, samt andre eksterne I/O. 1x HDMI støttes også for lokale visualiseringsfunksjoner. Spenningsinngang er fra 12 V til 30 V, temperaturområde er -40°C til +55°C, og minst 24 timer batteribufret sanntidsklokke.

Kommentarer