Norsk teknologi mot virus

– Norsk teknologi kan desinfisere og drepe koronavirkuset. Politikerne og helsepersonell må se hvilke muligheter vi har til å bruke ny teknologi.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det sier adm. direktør Bjørn Platou i det norske teknologiselskapet Decon-X, som også Elektronikk har skrevet om flere ganger.

Decon X sin teknologi er utviklet og produsert i Norge i samarbeid med Tronrud Engineering.

Roboten sender ut en tåke som inneholder hydrogenperoksid. Tåken omslutter og tar livet av mikrobene.  Roboten har sensorer som sender melding om prosess og effekt og gir beskjed når jobben er gjort.

I motsetning til tradisjonell desinfisering som er både unøyaktig og som sjelden fjerner alle mikrober fra overflaten, er metoden også miljøvennlig i form av at den ikke etterlater rester som klor og ikke-biologisk nedbrytbare vaskemidler gjør. Teknologien fjerner 99,9999 prosent av alle virus, bakterier og sporer og kjemien er godkjent av Statens legemiddelverk.

En ny studie publisert i Journal of Hospital Infection viser at Coronoa-viruset kan leve opp til ni dager på enkelte flater. Studien viser også at viruset enkelt kan fjernes med hydrogenperoksid, og med norsk teknologi kan koronaviruset fjernes på 1 minutt!

Decon-X har utviklet teknologi som desinfiserer lukkede rom med hydrogenperoksid og fjerner 99,9999 prosent av virus, bakterier og sporer. I tillegg gir teknologien beskjed til brukeren når jobben er gjort, slik at det ikke er helseskadelig for helsepersonell.

– Koronoaviruset smitter raskt og vi ser i dag mangel på medisinsk utstyr i hele verden. Med hydrogenperoksid og vår teknologi kan vi desinfisere verneutstyret slik at det kan gjenbrukes, sier Platou.

Han mener det må en holdningsendring til for å ta i bruk ny teknologi.

– Norsk teknologi kan desinfisere og drepe koronavirkuset. Det er avgjørende at politikerne og helsepersonell ser hvilke muligheter vi har til å bruke ny teknologi mot viruset. Den teknologien finnes, og den er norsk.

Etter et møte med helseindustrien forleden der han etterlyste norske bedrifter som kan bidra til å hindre spredningen av koronaviruset, uttrykte helseminister Bent Høie at han var fornøyd med hva han fikk høre.

Nå gjenstår det å se om det faktisk skjer noe eller om man fortsatt skal møte fremtidens utfordringer med gårsdagens metoder.

Studien fra Health Care Infection Society viser at det bare tar 1 minutt å fjerne koronaviruset fra enhver flate, med hydrogenperoksid. Likevel legges ikke norsk smart-teknologi med hydrogenperoksid inn i verktøykassa til norsk helsevesen, ifølge Platou.

Platou mener det er viktig med godt smittevern for å forhindre nye smittede.

– Vi er klare til å hjelpe til, med opplæring i smittevern og teknologi, sammen med flere andre små bedrifter i Norge som kan sikre bedre smittevern i kommuner, på sykehjem og på sykehus.

– Nå må flere norske sykehus og kommuner komme på banen og innse at vi må ta i bruk teknologi som trygger befolkningen. Vi trenger flere verktøy i verktøykassa for å bekjempe dagens og morgendagens virus, fastslår Platou.

Powered by Labrador CMS