Endrer utbyttevedtak

På grunn av koronavirus-pandemien vil styret ikke lenger gå inn for det foreslåtte utbyttet på 50 øre på den ordinære generalforsamlingen som er planlagt 23. april. Dette er samme beslutning som andre børsregistrerte kontraktprodusenter har gjort nylig, for eksempel svenske NOTE og Hanza.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge en pressemelding fredag, foreslås det i stedet at generalforsamlingen gir styret fullmakt til å vedta utbytte på grunnlag av årsregnskapet for 2019, basert på kommende markedsutvikling og selskapets egenkapital og likviditet. Fullmakten vil dekke perioden fram til ordinær generalforsamling i 2021. Ytterligere informasjon om fullmakten vil bli gitt i innkallingen til generalforsamlingen.

Foreløpig ikke påvirket
Kitron har en solid finansiell plattform, heter det, og som det fremgikk av selskapets finansmarkedsoppdatering 18. mars, er det ingen vesentlige forstyrrelser av selskapets virksomhet, og etterspørselen fra kunder er foreløpig ikke vesentlig påvirket. Styrets beslutning  skyldes snarere begrenset synlighet fremover og en beredskap for forventet volatilitet i månedene som kommer. I denne ekstraordinære situasjonen som man ikke har stått overfor tidligere, anser styret det for å være i selskapets og aksjonærenes interesse å avvente videre markedsutvikling før man fastsetter et eventuelt utbytte.

Ingen endring i utbyttpolitikk
Avgjørelsen innebærer ingen endring i selskapets utbyttepolitikk, som er å utbetale et årlig utbytte på minst 50 prosent av selskapets konsoliderte resultat utenom engangsposter. Ved beslutning om eventuelle utbytter i henhold til den foreslåtte fullmakten, vil styret ta hensyn til selskapets økonomiske stilling, investeringsplaner samt den økonomiske fleksibiliteten som er nødvendig for bærekraftig vekst.

Bortsett fra endringen i foreslått utbytte, er det ingen endringer fra de foreløpige regnskapstallene for 2019 som ble publisert 13. februar 2020.

Powered by Labrador CMS