Elbillader fra ABB - Elektronikknett
ABBs_AC_wallbox

Elbillader fra ABB

ABB har utviklet en ladeboks for elbiler som gjør at alle med tilgang til fornybar energi kan dra nytte av og styre forbruket av egen strøm. Gjennom AC-teknologi sikter selskapet på hjemmeladere.

Det handler om et lite smidig apparat, med navnet Terra AC som kommer i forskjellige versjoner. Det finnes versjoner opp til 22 kW tilgjengelige for å sikre kompatibilitet med elektriske systemer i bygninger over hele verden. Og boksen kommer med forskjellige tilkoblinger for å være kompatibel med de fleste kjøretøyer.

– Vi har allerede en markedsledende posisjon innen DC-hurtiglading og så muligheten til å bygge videre på den erfaringen for å utvikle en AC-løsning som endrer spillereglene for lading hjemme eller hos bedrifter, sier Frank Muehlon, hos ABB i en pressemelding.

DC-lading brukes til hurtiglading, som foregår på spesielle ladestasjoner. For hjemmebruk og for lading på jobb i en ladeboks er AC-lading den som gjelder.

Den nye laderen kan konfigureres via en app eller via en ekstern tilkobling i skyen. Den kan også kobles til med wifi, Bluetooth og Ethernet. Tilsvarende kan programvaren oppdateres mens autentisering gjøres via RFID eller appen.

Laderen har også en smart energimåler som kan integreres med energistyringssystemet i et bygg, noe som tillater dynamisk lastbalansering. Dermed kan brukeren justere ladeeffekten basert på hva som er tilgjengelig for øyeblikket, og dermed maksimere ladestrømmen og minimere kostnadene.

Terra AC-ladeboksen slippes nå – først i utvalgte markeder før den i mai i år vil være tilgjengelig globalt.

Kommentarer