Effektive lysdioder - Elektronikknett
Bridgelux Vero Gen 8 LED Arrays(1)

Effektive lysdioder

Ny, patentert LED-teknologi for kommersiell og industriell belysning.

Bridgelux er et amerikansk firma, etablert i 2002 som har satset på design av elektroniske belysningsløsninger med høy energieffektivitet, kosteffektive og enkle å integrere.

I dag lanserer de sin åttende generasjon av LED chip-on board (COB) produkter, som skal kunne levere opp til 185 lm/W (med nominell drivstrøm) gjennom sine V serie produktfamilier, Vero og Vero SE.

Ytelsen skal være testet mot den populære 3000K 80 CRI fargepunktreferansen, med muligheter for effektiviteter over 200 lm/W ved andre fargepunkt.

Nominell lysutgang skal være optimalisert for å tilpasses tradisjonelle lampestandarder. Effektiviteten er ifølge selskapet forbedret med 10% i forhold til tidligere produktgenerasjoner, og de gir en garanti på opp til 10 år. 

Det er mulighet for opp til 3x overdrive, noe som kan gi en økning på 30% i maksimal lysstyrke (lumen) per LES størrelse.

Bridgelux tilbyr et stort spekter av COB-størrelser og –ytelse fra LES 8mm til LES 29mm.

I tillegg til å lansere de nye Gen 8 produktene, utvider Bridgelux sin portefølje med brukersentriske belysningsløsninger. Nye produkter under utvikling er bl.a. den nye

Vesta Thrive COB, som skal være industriens første lyskilde med justerbart naturlig hvitt spektrum, utvidelser av den tokanals Vesta Flex driver- og styringsfamilien som nå inkluderer Casambi og Silvair styremoduler, samt den nye Vesta SE, den første ”dim-to-warm” og justerbare hvite COBs med integrerte holdere for å forenkle og standardisere mekaniske, optiske, og elektriske forbindelser.