Allsidige AC/DC-moduler - Elektronikknett
RS949-Recom_RAC03-K-web

Allsidige AC/DC-moduler

Innkapslede, 3 W AC/DC-moduler skal levere svært høy effekttetthet for IoT-bruk i industrien og hjemmet.

RS Components (RS) har introdusert en ny serie med innkapslede strømforsyninger med brytermodus (SMPS), angivelig den minste 3 W AC/DC strømløsningen som er tilgjengelig på markedet.

Den allsidige RAC03-K-modulserien er produsert av Recom, en ledende europeisk produsent. Den er designet for en rekke forskjellige applikasjoner og leveres med internasjonale sikkerhetssertifiseringer for bruk i IT-utstyr og diverse hvitevarer. Samtidig er den også godt egnet for alt fra enkle loT-applikasjoner til avansert bruk i industriell automatisering.

Serien gir høy effekttetthet og kommer i en kompakt 1 kvadrattomme størrelse og leverer 3 W strøm med én utgang på tvers av driftstemperaturområdet på –40 til 60 °C, og 2 W opp til 80 °C. I tillegg er det lave strømforbruket ved ingen belastning på 150 mW en av hovedfunksjonene til serien. Noe som er i overensstemmelse med EUs Ecodesign Lot 6-studie om utforming av el-enheter for optimalisering av strømtap i hvile- og av-modus.

Serien tilbyr et universalt inngansspenningsområde fra 85 til 264 V AC samt alternativene 3,3, 5, 12, 15, 18 og 24 V for utgangsspenning med utgangsstrøm fra 900 mA ned til 125 mA. I tillegg leveres serien med en forsterket klasse II installasjonsklassifisering og en svært bred margin for oppfyllelse av kravene til klasse B-utslipp uten eksterne komponenter.