Samarbeider om sensorutvikling - Elektronikknett
Foldable Smartphone_Credit_Altsha Depositphotos.com
Et av de første samarbeidsprosjektene er vinkeldeteksjonsalgoritme for Bosch Sensortecs IMUer (treghetsmåleenheter) som gjør det mulig å oppdage forskjellige tilstander i sammenleggbare smarttelefoner. Foto: Altsha Depositphotos.com

Samarbeider om sensorutvikling

Bosch Sensortec og Qualcomm inngår samarbeid for å tilby programvareløsninger. Det første utviklingsprosjektet omfatter vinkeldeteksjon og avanserte applikasjoner for luftkvalitet

Bosch Sensortec har utviklet sensorprogramvareløsninger i samarbeid med Qualcomm Technologies gjennom deres Qualcomm Platform Solutions Ecosystem-program.

Gas Sensor_BME680 Gassensoren BME680.

I henhold til fellesavtalen har Bosch Sensortec fullmakt til å utvikle programvare basert på MEMS sensorløsninger i Qualcomm Sensor Execution Environment for å gi funksjoner for smarttelefoner og bærbare apparater. Det første fellesprosjektet er en vinkeldeteksjonsalgoritme for Bosch Sensortecs IMUer (treghetsmåleenheter) som gjør det mulig å oppdage forskjellige tilstander i sammenleggbare smarttelefoner. En annen programvareløsning er en forbedret miljøsensoralgoritme, Bosch Sensortec Environmental Cluster (BSEC). Den driver Bosch Sensortecs 4-i-1 miljøsensor BME680 og utregner direkte kompenserte utganger for omgivelsestrykk, temperatur, relativ luftfuktighet samt gjeldende luftkvalitet.

Samarbeidet gjør det også mulig for tredjeparter å integrere Bosch Sensortec-algoritmer med Qualcomm Sensor Execution Environment, heter det i en pressemelding fra Bosch.

Qualcomm Sensor Execution Environment er et programvare rammeverk for å kjøre sensordrivere og algoritmer.

Bosch Sensortecs BME680 er den første gass-sensoren som integrerer sensorer med høy linearitet og høy nøyaktighet, trykk, fuktighet og temperatur. Sensoren kan oppdage et bredt spekter av gasser, som for eksempel flyktige organiske forbindelser (VOC).

IMU_BMI260 Treghetssensoren (IMU) BMI260.

IMUene optimaliseres for avanserte smarttelefoner, bærbare apparater, AR og VR, droner, spill og robot-applikasjoner. For eksempel kombinerer BMI260 et selvkalibrerende gyroskop med et akselerometer i en systempakke (SiP). Det muliggjør eksempelvis sanntids bevegelsesdeteksjon, innendørsnavigasjon, gest- og aktivitetsgjenkjenning samt optisk og elektronisk bildestabilisering (OIS/EIS).

Kommentarer