RS485-transceiver forenkler design - Elektronikknett
ADM2867E Photo Chip Shot

RS485-transceiver forenkler design

Analog Devices kommer med en integrert, isolert RS485+ transceiverserie som de hevder kan redusere designtiden.

Analog Devices, Inc. (ADI) lanserte i går den nye ADM2867E-serien med forsterkede iCoupler-baserte isolaterte omformere for den industrielle seriebussen RS485 +. 

ADM2867E Photo A Blokkskjema over ADM2867E.

De nye komponentene skal gi lav utstrålt støy og muliggjøre løsninger som møter EMC-kompatibilitet med færre kortspinn og budsjettoverskridelser.  Ikke minst skal transceivermodulenes forenklede kortutlegg og små SOIC formfaktor muliggjøre integrering av mer funksjonalitet i plassbegrensede applikasjoner, enn det tidligere og nåværende produkter fra konkurrentene kan tilby, heter det.   

Denne integrerte krafttransceiverfamilien skal ha en rekke smarte funksjoner som reduserer installasjons- og debuggingstid for sluttsysteminstallasjonen, og tillater samtidig smarte egenskaper som åpner for enkel feilretting av installasjonsbaserte tilkoplingsfeil. 

Med sikkerheten som ligger i den digitale insolasjonsteknologien iCoupler samt IEC 61000-4-2 ESD-samsvar, skal signalintegriteten kunne ivaretas selv i de barskeste miljø. 

Noen egenskaper:

  • 5.7 kV rms isolatert full duplex RS-485/RS-422 transceiver med 8mm krymping.
  • God margin til CISPR32 Class B utstråling på et 2-lags mønsterkort, uten ekstra kondensator.
  • Smart funksjon korrigerer feil kabeltilkopling og ivaretar feilsikker funksjon.
  • Fleksible forsyningslinjer med lav spenning for grensesnitt mot FPGAer og mikroprosessorer, samt Profibus med en 5V isolert forsyning.