Nytt mobilselskap: Satser på leiemobil - Elektronikknett
Eriksen Release mobil w
Øistein Eriksen, tidligere One Call, satser på nytt som leder for Release, en ny mobiloperatør som leier ut mobiltelefoner for å spare miljøet. Foto: Katrine Lunke/Apeland

Nytt mobilselskap: Satser på leiemobil

OneCall-gründer Øistein Eriksen satser på leiemobiler med abonnement når mobilselskapet Release lanseres i dag. Selskapet pusser opp telefoner som noen har hatt før, og leier dem ut til sine kunder.

– Mobilbransjen har i mange år vært svært opptatt av å selge nye telefoner. Release vil forandre dette. Vi er et mobilselskap som kjemper for ansvarlig forbruk. Med vårt tilbud kan alle få en god telefon til en bedre pris, og samtidig bedre samvittighet, sier administrerende direktør Øistein Eriksen.

Leiemobil og abonnement med 1 GB data starter hos Release på 199 kroner per måned. Selskapet har inngått en avtale med Telenor om leie av deres nett.

– Med telefoner med batteri med garantert ytelse og nytt panserglass, mener vi at vi har et godt tilbud som passer både for privatpersoner og virksomheter. Vi tror gleden ved en god mobil blir enda større når du vet at du ikke sløser verken med egne penger eller jordens ressurser, sier han.

For en telefon inneholder aluminium, kobber, gull, sølv og over 30 andre grunnstoffer. Hver ny telefon står for store klimautslipp, og ofte også lidelser for gruvearbeidere. Likevel skrotes dessverre mange gode telefoner fordi det er store penger å tjene på å selge nye. 

Release het tidligere Grønnmobil. Nå er selskapet finansiert opp med både kapital og kunnskap.

Det nye mobilselskapet tilbyr mobiler fra Apple og Samsung. Modellen og type abonnement avgjør den månedlige prisen.

– En fordel med leiemobiler, er at de blir erstattet hvis det oppstår feil. I tillegg kan kundene også velge å endre telefonmodell hvis de ønsker en nyere modell eller et annet merke, sier han.

– I tillegg til miljøaspektet, tror vi at vårt tilbud er attraktivt for dem som ønsker forutsigbare mobilregninger, men som ikke ønsker å bruke mange tusen på en ny mobil. Det gjelder både studenter, familier og virksomheter, sier Release-sjefen i en pressemelding tirsdag.

Kommentarer