Foto: Northrop Grumman.

Ny forsvarskontrakt

Northrop Grumman Corporation har tildelt Kitron en kontrakt for produksjon av integrerte kommunikasjons-, navigasjons- og identifikasjonsmoduler (ICNI) for F-35 Lightning II-programmet. Leveransene sikrer ordrereserve inn i 2021 og har en samlet verdi på over 18 millioner dollar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Produksjonen vil skje ved Kitrons anlegg i Norge.

Delkontrakten følger opp den langsiktige leveranseavtalen som ble offentliggjort 21. september 2015 og 24. november 2016 og dekker produksjonsseriene 12 til 14.

Northrop Grummans ICNI-system gir F-35-piloter mer enn 27 fullt integrerte driftsfunksjoner. Med sin programvarestyrte radioteknologi åpner Northrop Grummans design for samtidig bruk av flere kritiske funksjoner, samtidig som kravene til størrelse, vekt og energi reduseres kraftig for det avanserte F-35-jagerflyet. Disse funksjonene inkluderer Identification Friend or Foe (IFF), automatisk fremskaffelse av navigeringspunkter og ulike tale- og datakommunikasjoner, for eksempel en avansert multifunksjon datalink.

Norge er et av de internasjonale partnerlandene som deltar i F-35-programmet. Under produksjonslisensavtalen mellom Kitron og Northrop Grumman vil Kitron produsere moduler for F-35 Joint Strike Fighter.

Powered by Labrador CMS