Konfigurerbar motorstyring - Elektronikknett
Dialog-slg47105_web

Konfigurerbar motorstyring

Dialogs nye konfigurerbare mikset-signal IC (CMIC) kommer med konfigurerbar logikk og har 4 kraftige utganger, egnet for 12 volt motorapplikasjoner.

Dialog Semiconductor plc lanserer i dag SLG47105, som er deres første motorstyrings-CMIC som leverer fordelene ved både konfigurerbar logikk og konfigurerbare analoge kretser, med høyspenningsutganger – alt kapslet inn i en liten 2 x 3 mm QFN pakke.

SLG47105 slutter seg til Dialogs utbredte GreenPAK produktfamilie, og skal utgjøre et kosteffektivt, éngangs NVM programmerbar opsjon for designere som ønsker å integrere både digitale og analoge systemfunksjoner, og samtidig kutte komponentantall, med tilhørende redusert plassbehov og effektforbruk i forbruker- og industriapplikasjoner.   

Den nye komponenten skal være i stand til å drive to DC-motorer med børster, én steppermotor, soleniod eller annen last som krever opp til 1,5 A RMS per utgang, og en driftsspenning opp til 13,2 V.

Utover standard beskyttelsesfunksjoner slik som overtemperatur-, underspenning- og overstrømsbeskyttelse, har komponenten konfigurerbare digitale- og analoge ressurser som skal gjøre brukeren i stand til å skape en kundespesifisert beskyttelses- og motorstyringsrutine med strøm- eller spenningsregulering, steiledeteksjon eller myk motorstart for å muliggjøre bedre systempålitelighet og mer effektivt batteribruk. 

I tillegg til den nye komponenten introduserer Dialog også en ny oppdatering av sin programvarepakke GreenPAK Designer. Tidligere versjoner har vært brukt til å konfigurere, optimalisere, simulere, teste og evaluere GreenPAK design. Nå inneholder programvarepakken også simuleringsmuligheter som kan inkludere eksterne komponenter, fra passive komponenter som shuntmotstander til mer komplekse enheter som motorer. Dette hevder Dialog vil redusere og forenkle designprosessen ytterligere, for hele GreenPAK-porteføljen.

Evalueringskort er tilgjengelig.