Fleksibel IoT kantnode og gateway - Elektronikknett
IoTBOX
IoT Box utviklet av Arrow Electronics og Schiratech.

Fleksibel IoT kantnode og gateway

Arrow Electronics og Shiratech har lansert IoT Box, en flerfunksjons IoT kantnode og gateway-løsning som gjør det mulig å koble sensorer og aktuatorer direkte til skyen.

IoT Box ble utviklet av Arrow og Shiratech i samarbeid med STMicroelectronics (ST). Potensielle bruksområder inkluderer overvåking av luftkvalitet, sikker by/smart by, talesensor, hvitevarer, smart kantnode og industrielle gateway-applikasjoner.

I hjertet av IoT Box ligger Stinger96, en enkeltkort gateway basert på 96Boards IoT Edition-spesifikasjonen, som er koblet med et proprietært mezzanin-kort for å gi flere trådløse tilkoblingsmuligheter og sensoralternativer. IoT Box er batteridrevet og kjører Linux Yocto.

Stinger96 er designet rundt STs STM32MP157 mikroprosessor basert på doble Arm Cortex-A7 kjerner og en Arm Cortex-M4 kjerne. Kortet støtter LTE Cat-M1, NB-IoT og EGPRS trådløs tilkobling med datahastigheter på henholdsvis 375/300 kbps opp- og nedforbindelse, maks. Den har globale frekvensbånd, GPS og lavt strømforbruk. Maskinvaretilkobling inkluderer micro USB, micro SD og micro SIM. Stinger96-kortet er separat tilgjengelig for brukere som ønsker å utvikle sine egne gateways.

I tillegg er det lagt til WLAN 802.11b/g/n-tilkobling opptil 65 Mbps og Bluetooth v4.2 + EDR. Den har en digital gass-sensor for overvåking inneluftkvalitet og to digitale MEMS-mikrofoner. IoT Box har også et utvalg av GPIO- og sensorgrensesnitt inkludert I2C, SPI og UART, og et oppladbart Li-ion 2000mAH-batteri.

IoT Box er en del av Shiratechs og Arrows iCOMOX industrielle IoT-plattformløsning.

96Boards kjører for tiden en konkurranse som tilbyr søkere med de beste designforslagene sjansen til å skaffe seg et gratis Stinger96-brett, avhengig av tilgjengelighet. For detaljer, besøk www.96boards.org

Kommentarer