Berøringskontroller for tøffe forhold - Elektronikknett
MXT288UD-Family

Berøringskontroller for tøffe forhold

En ny familie berøringskontrollere i maXTouch-porteføljen fra Microchip, er for værsikker bruk med flere fingre og tykke hansker i nøkkelferdig løsning for enkel integrasjon.

Bilprodusentene implementerer i dag flere berøringsskjermer i tillegg til det store, sentrale infotainmentpanelet (CID). Det er for å støtte disse sekundærskjermene at selskapet har lansert en utvidelse av deres maXTouch-portefølje, i form av den nye MXT288UD berøringskontrollerfamilien, industriens minste berøringsskjermkontrollere, pakket etter bilindustriens standarder. Komponentene MXT288UD-AM og MXT144UD-AM tilbyr laveffektmodus, værsikker bruk og deteksjon av hanskeberøring i flerfunksjonsskjermer, berøringsflate og smarte overflater i kjøretøy, motorsykler, elsykler og bildelingstjenester.

Sekundære berøringsflater kan plasseres både i interiøret i biler og eksteriøret på en motorsykkel, slik som sykkelstyre, dører, elektroniske speil, styreknotter, ratt, mellom seter eller i et armlene. Med MXT288UD-familiens lille 7x7 mm bilklassifiserte VQFN56-pakke, reduseres kortplassen med 75 prosent og reduserer materialkostnadene (BoM) betydelig, hevder prodsenten.

«Vent-på-berøring»-modus forbruker mindre enn 50 µA, og forblir responsiv for brukeren, selv om skjermen slår seg av for å spare strøm eller for å unngå å forstyrre kjøreren under mørkekjøring.

Både programvare- og maskinvarestøtte er tilgjengelig. Programvareverktøyene inkluderer maXTouch Studio og en maXTouch analysator. For MXT288UD inkluderer maskinvare som tilbys et evalueringssett med et kretskort og et 5 tommer kapasitivt berøringspanel, mens evalueringssettettilMXT144UD inkluderer et kretskort og et 2,9 tommer kapasitivt berøringspanel. Begge enheter inkluderer et bro-kretskort med en USB-kontakt for grensesnitt mot en datamaskin under kjøring av maXTouch Studio.

MXT288UD er tilgjengelig umiddelbart for volumproduksjon.

Kommentarer