Anritsu utvider 5G-samarbeid med Bluetest AB - Elektronikknett
5g_chamber Bluetest
Den nye løsningen krever kun ett kammer. Foto: Bluetest AB.

Anritsu utvider 5G-samarbeid med Bluetest AB

Anritsu utvider sitt samarbeid med svenske Bluetest AB som betyr at de vil tilby en ny enhetlig testløsning for «Over The Air» (OTA) måling av 5G mobilterminaler.

Anritsu og Bluetest har tidligere samarbeidet om LTE/5G FR1 (Sub-6 GHz-bånd) OTA-målinger, men nå kombineres Bluetests «RTS65 OTA Reverberation Test System» utstyrt med det nye opsjonen «Compact Antenna Test Range» (CATR) og Anritsus MT8000A RF testplattform for 5G mobilterminaler for å implementere nye 5G FR2 (mmWave) OTA-målinger.

Generelt var det nødvendig med et eget OTA-kammer for hver LTE/5G FR1- og 5G FR2 OTA-måling, men denne løsningen bruker kun ett kammer.

Løsningen er sammensatt av Anritsu MT8000A og MT8821C samt Bluetest RTS65; MT8000A er en ny testplattform som støtter 5G-teknologier inkludert bredbåndssignalbehandling og stråleforming som kreves av den forbedrede Mobile Broad Band (eMBB)-funksjonen i 5G NR. I tillegg til protokolltester støtter den signalering av RF-målinger for hvert 5G NR-bånd, som dekker båndene under 6 GHz, for eksempel 2,5, 3,5 og 4,5 GHz båndene, samt 28 og 39 GHz millimeterbåndene.

Bluetest har laget et unikt OTA Reverberation Test System i RTS65 ved å kombinere etterklangskammer og en CATR i det samme kammeret. CATR-løsningen er satt sammen av et nøye designet dobbeltreflektorsystem kombinert med et patentert frekvensselektivt absorberingssystem, heter det i en pressemelding.

Et bredt spekter av måleantenner støtter 5G-målinger, inkludert 28 og 39 GHz millimeterbånd, kombinert med flere LTE- eller 5G-bærere i sub-6 GHz-båndene.

Kommentarer