Investert i EMC-kammer - Elektronikknett
EKPower-emc-kammer_w

Investert i EMC-kammer

I EK Power Solutions’ lokaler i Stockholm har de et 300 kvm elektronikklaboratorium som nå er utvidet med et skjermet EMC-kammer. I følge selskapet kan de nå gjøre måling av ledningsbundet stråling med samme nøyaktighet som i testhusene.

I instrumentparken har de også støysimulatorer. Med disse kan de teste støy som ESD, «Burst», «Surge» og «Power Fail» og se hvordan dette påvirker produktet.

Eksempler på tester og standarder som nå kan testes:

  • Elektrostatisk ESD-utladning i henhold til EN61000-4-2
  • Raske «Burst»-transienter  i henhold til EN61000-4-4
  • Støtspenning (Surge) i henhold til EN61000-4-5
  • Strømbrudd (Power Fail) i henhold til EN61000-4-11
  • Kablet støy 1- og 3-fase ≤ 25A
EKPS_Vidar-Wernoe Vidar Wernøe, CEO, EK Power Solutions

– I mange tilfeller ser vi at det er mangler i kravspesifikasjonen og at kravene som er nødvendige for CE-merkingen ikke har blitt med. Et vanlig problem er også mangler i mønsterkort-layout. En enkel designgjennomgang kombinert med verifisering av EMC-resultater vil i mange tilfeller øke sjansene for bestått sertifisering. Ved å designe produktet med de rette EMC-egenskapene fra starten av, får du et bedre produkt som kan lanseres i tide. Med vårt nye skjermede EMC-kammer kan vi gjøre mye mer nøyaktige målinger og dette er derfor et stort løft for oss og våre kunder, sier CEO Vidar Wernøe i en pressemelding.

Kommentarer