Utvider frekvensdekning i ny 5G-brikke - Elektronikknett
NXP044-Figure1

Utvider frekvensdekning i ny 5G-brikke

NXP forbedrer frekvens, effekt og effektivitet i sin 2. generasjon RF flerbrikkemodul (MCM) for 5G infrastruktur.

NXP Semiconductors N.V. gjør i dag tilgjengelig 2. generasjon av sine høyeffekt Airfast RF flerbrikkemoduler (MCM), utviklet for å følge opp evolusjonen innen 5G mMIMO aktive antennesystem for mobilbasestasjoner.

Denne nye familien med alt-i-ett forsterkermoduler er fokusert på å øke dekningen til 5G, og er basert på NXPs nyeste LDMOS teknologi, som muliggjør høyere utgangseffekt, utvidet frekvensdekning og høyere effektivitet – alt på samme fotavtrykk som NXPs forrige generasjon av MCM.

Den nye AFSC5G26E38 Airfast modulen skal levere 20% mer effekt enn forrige versjon. Den har en effektivitet på 45%, 4 prosent høyere enn forrige generasjon.   Modulen retter seg mot 5G C-båndet fra 3,7 til 4,0 GHz og er nylig blitt valgt av bl.a. NEC Rakuten Mobile i Japan.

2. generasjon Airfast MCMer består av 10 nye komponenter som dekker 5G frekvensbånd fra 2,3 til 4,0 GHz, fra 37 til 39 dBm gjennomsnittlig utgangseffekt.

NXP har etterhvert opparbeidet seg et bredt utvalg av 5G-komponenter, og hevder å kunne dekke hele spekteret «fra antenne til prosessor» for kantaksess i 5G infrastruktur, og for applikasjoner fra infrastruktur til industri og kjøretøy. Dette omfatter den ovennevnte Airfast-familien med RF effektkomponenter og deres Layerscape familie med programmerbare basebandprosessorer for trådløse datalinker, fast kablet aksess, og småcellekomponenter.