Kunstig intelligens følger deg på trening - Elektronikknett
BHI260AP-Bosch sensortec

Kunstig intelligens følger deg på trening

Selvlærende AI-sensor for løsninger for alle brukere av bærbart- og hørbart utstyr under trening.

Bosch Sensortec har utviklet det de selv sier er en revolusjonerende selvlærende bevegelsessensor som tilfører kunstig intelligens (AI) til bærbart utstyr: BHI260AP selvlærende AI-sensor.

Sensoren gjør at de som produserer utstyr som brukes i forbindelse med trening kan tilby svært personlig treningslogg (tracking) gjennom selvlærende AI-programvare i sensoren. Den gjenkjenner og tilpasser seg et bredt spekter av bevegelser og er i stand til å lære hvilken som helst ny treningsaktivitet som er basert på repeterende, sykliske mønstre. Brukere kan derfor være trener og elev samtidig.

Den selvlærende AI-programvaren er tilgjengelig med et standard sett med mer enn femten forhåndslærte treningsaktiviteter, så ingen trening(!) av sensoren er nødvendig før bruk. I tillegg tilbyr den fire produktfunksjoner: Lære, tilpasse, automatisk spore og forbedre. Læringsmodus gir brukerne muligheten til å legge til nye treningsaktiviteter som opprinnelig ikke er støttetv. Personaliseringsfunksjonen gjør det mulig å tilpasse eksisterende, forhåndslærte aktiviteter til egen stil, noe som øker nøyaktigheten av kaloritelling og aktivitetsanalyser.

Med den automatiske sporfunksjonen kan brukerne automatisk spore treningsaktiviteter uten manuell inngrep og analysere intensiteten med aktivitetstype og telle over tid. Produsenter kan også legge til nye treningsaktiviteter uten å måtte endre programvaren eller behøve et originalt datasett. Disse nye overførbare øvelsene kan leveres av trenere eller stjerneidrettsutøvere, som muliggjør benchmarking mot de beste og læring fra eksperter, eller bare fra brukernes venner.

Siden AI kjører på selve sensoren er det ikke behov for tilkobling til skyen eller den smarttelefon. Dette holder dataene private og betyr at aktiviteter kan spores kontinuerlig og analyseres, uten behov for en internettforbindelse eller internettdeling til en telefon. Edge AI minimerer også ventetid og strømforbruk, noe som betyr at brukere kan få rask tilbakemelding i sanntid og utvidede ladeintervaller på enhetene sine.

Sensoren leveres til produsent som en integrert System in Package (SiP)-løsning. Denne inkluderer maskinvare, programvare og innebygd AI.

Mer informasjon: bosch-sensortec.com

Kommentarer