Håndtering av varme med grafitt - Elektronikknett
Panasonic Industry GraphiteTIM

Håndtering av varme med grafitt

Panasonic Industry introduserer ny type TIM (Graphite Thermal Interface Material) for effektiv termisk spredning på kraftmoduler.

Håndtering av varme er en stor utfordring når du bruker kraftmoduler i krevende og tøffe industri- eller i kjøretøysanvendelser.

Montert på dedikerte kjøleribber oppnås varmespredning tradisjonelt med et lag med fett – som naturlig nok må byttes ut fra tid til annen. Dessuten forblir ikke fettet der det påføres. Dette motvirker igjen en effektiv termisk spredning.

I følge Panasonic Industries er nå alle disse problemene løst, med deres nye EYGR GraphiteTIM. Denne skal redusere den termiske motstanden ved å fylle gapet og ujevnheten på overflaten til både kraftmodulen og kjøleribben, og dermed forbedre termisk spredningsytelse.

Løsningen har en termisk motstand på 0,2 K∙cm2/W (ved 600 kPa) og en varmeledningsevne i henholdsvis X- og Y-retning fra 200 til 400 W/m∙K, henholdsvis 28 W/m∙K i Z-retning. Driftstemperaturområdet er fra -55 til 400°C for kraftmoduler i en rekke anvendelseområder og utstyr, som invertere, omformere, bilkontrollenheter, medisinsk utstyr eller serverinfrastruktur.

Kommentarer