COVID-19 hjemmetest drives av Nordic - Elektronikknett
NS_Ellume_covidtest-fr

COVID-19 hjemmetest drives av Nordic

Australske Ellume Health har valgt Nordics Bluetooth-løsning for sin FDA-godkjente COVID-19 hjemmetest. Nordics nRF52810 Bluetooth LE SoC skal drive «COVID-19 Home Test Kit» som skal leveres ut i volum på titalls millioner.

NS_Ellume_covidtest Ellume COVID-19 Home Test bruker ultrafølsom optikk, elektronikk og proprietær programvare for å teste for SARS-CoV-2 med resultatene overført til en smarttelefon via Nordics Bluetooth-tilkobling.

«COVID-19 Home Test» har vist seg å være en trygg og enkel å bruke til selvtest som gjør det mulig for enkeltpersoner å sjekke om det er en aktiv COVID-19-infeksjon på 15 minutter eller mindre. Antigen-testen har vist 96 prosent nøyaktighet sammenlignet med en Emergency Use Authorization (EUA) molekylær test i en uavhengig drevet, amerikansk klinisk studie i fem stater. Ellume har mottatt en EUA fra U.S. Food and Drug Administration (FDA) for deres løsning. Testen vil være tilgjengelig reseptfritt for symptomatisk og asymptomatisk påvisning av SARS-CoV-2. (SARS-CoV-2 er coronavirus som forårsaker COVID-19.)

Testen bruker ultrafølsom optikk, elektronikk og proprietær programvare for å analysere en nesepinne der resultatene automatisk overføres til brukerens smarttelefon via Nordics Bluetooth-tilkobling. Fra den tilknyttede smarttelefonappen kan resultatene overføres gjennom en sikker skyforbindelse for deling med helsepersonell og andre. I tillegg til den trådløse tilkoblingen, styrer Nordic Semiconductors nRF52810 SoC – en ARM Cortex M4-basert Bluetooth LE-brikke – hjemmetestens diagnostiske programvare.

Ellume har utvidet sitt australske produksjonsanlegg og utvider også produksjon og forsyningskjede i USA ved hjelp av et tilskudd på 30 millioner dollar fra US National Institutes of Health (NIH) Rapid Acceleration of Diagnostics (RADx)-initiativet. Selskapet planlegger å sende over 100.000 tester per dag fra januar 2021 og planlegger å levere 20 millioner Ellume COVID-19 hjemmetester til USA i første halvdel av 2021.

Kommentarer