Bjørn Erik Reinseth overtar som adm. direktør i Oslotech /Forskningsparken 1. oktober 2020 (FOTO: Angelique Culvin Riccot. Forskningsparken).

Ny leder i Forskningsparken i Oslo

Bjørn Erik Reinseth er av styret i Oslotech ansatt som ny adm. direktør i selskapet etter Karl-Christian Agerup som har ledet selskapet de siste 10 årene. Oslotech forvalter det innovative fellesskapet Forskningsparken hvor 300 virksomheter er lokalisert, av disse er 170 oppstartsselskaper.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Oslotech forvalter Forskningsparken i Oslo og er betydelig eier i inkubatorene StartupLab AS, Aleap AS og Sharelab AS, alle lokalisert i Forskningsparken. Miljøet huser også flere unike laboratorier og forskningsinstitutter.

– Et av Nordens sterkeste innovasjonsøkonsystemer
Reinseth har lang og bred næringslivs- og ledererfaring fra blant annet Netcom, Sense Communications, Ferd og Foinco, og har tidlig i karrieren også jobbet på CERN.

Styreleder Sverre Munck i Oslotech er svært fornøyd med valget av ny leder for selskapet.

– De siste 10 årene har Forskningsparken opparbeidet seg en sentral rolle i å bidra til fremvekst av nye teknologi- og forskningsbaserte virksomheter og fremstår i dag som et av de sterkeste innovasjonsøkosystemene i Norden. Vi er sikre på et Reinseth kan videreutvikle parken til å skape et enda større fotavtrykk for innovasjon og verdiskaping, sier Munck i forbindelse med ansettelsen.

Avtroppende leder i Oslotech, Karl-Christian Agerup, er også fornøyd med valget: – Bjørn Erik har kombinasjonen av leder- investerings- og gründererfaring som gjør ham meget godt skikket til å bringe Forskningsparken videre til nye mål og resultater, sier Agerup.

Gleder seg til oppgaven
– Å lede Forskningsparken i Oslo er en utfordring jeg gleder meg til og har respekt for. Jeg har stor tro på potensialet og mulighetene for å skape store verdier for det norske samfunnet i fremtiden basert på entreprenørskap, banebrytende teknologi og fremragende forskningsresultater, sier Reinseth.

– Forskningsparken befinner seg midt i dette mulighetsrommet og kan være med på å påvirke suksessen til mange.

Powered by Labrador CMS