Ny UWB-teknologi for mobiler - Elektronikknett
AVX536 Ethertronics-Samsung Smartphone

Ny UWB-teknologi for mobiler

AVX-selskapet Ethertronics har gjennom et strategisk samarbeid med Samsung utviklet UWB-antenner som muliggjør energieffektiv dataoverføring på korte avstander.

Samarbeidet har ført frem til avanserte, ultra-bredbånd (UWB) antenner som blir integrert i de nye smarttelefonene Galaxy Note20 og Galaxy Z Fold2. Korea-baserte Ethertronics har for øvrig også designet, utviklet og levert hovedantennesystemene for de nye Galaxy og Galaxy Buds Live smartenhetene.

Ifølge Ethertronics er UWB-antennene produsert ved bruk av et fleksibelt mønsterkortlaminat med materialer med lav permittivitet (lav-DK/DF).

De nye UWB antennene krever svært lite effekt for å overføre store menger data, med en hastighet på opp til 8Mbit per sekund, over ultrabredbåndfrekvenser på 6,2 GHz – 6,7 GHz og 7,7 GHz – 8,2 GHz på korte avstander opp til 10 meter.   De effektive nye antennene skal også kunne detektere andre IoT-enheter nøyaktig innenfor 30 cm. 

En Galaxy-enhet med Nearby Share vil med denne teknologien enkelt kunne overføre data til og fra andre enheter i nærheten.  Med en Galaxy Note20 Ultra er det bare å peke på andre UWB-klare Galaxy-enheter, og Nearby Share vil automatisk liste opp personene du står overfor på delingspanelet ditt. Fremtidige UWB-funksjoner vil også kunne hjelpe deg å finne ting mer nøyaktig ved hjelp av augmentert virkelighet (AR), og åpne hjemmet ditt som en digital nøkkel, heter det i en pressemelding fra Samsung.