Nemko med avansert testtilbud - Elektronikknett
Nemko Testlab Asker - Tore Leedal_web

Nemko med avansert testtilbud

I løpet av sommeren har Nemko lansert Norges første kommersielle testlab for akselerert stresstesting.

Etter å ha inngått avtale med Shearwater GeoServices om overtakelse av deres testlab i Asker, er Nemko nå først ute i Norge med å tilby HASS (Highly Accelerated Stress Screen) og HALT (Highly Accelerated Life Test) i kommersielle testfasiliteter.

Nemko vil fra 1. august kunne utføre flere typer tester i de nye fasilitetene, inkludert de akselererte stresstestene HASS og HALT.

I utviklingsfasen av et produkt kan potensielle design- og produksjonssvakheter identifiseres på noen få dager i stedet for uker eller måneder. Resultatet er betydelige kostnads- og tidsbesparelser for Nemkos kunder.

Sjokktester, UV-kammer
Nemko - Tore_Leedal_-_Askerlab-2 _web Tore Leedal ved Asker-laben klargjør ett av de avanserte testkamrene.

I tillegg vil Nemko etter overtakelsen levere en rekke nye kommersielle tjenester, blant annet sjokktester og tester i UV-kammer. Slike tester brukes vanligvis innenfor forskning og utvikling av nye produkter for å forsikre at de vil tåle forskjellige typer påkjenninger under bruk over produktets levetid.

– Dette er et viktig skritt i vår vekststrategi, sier Nemko CEO Per Ove Øyberg. – Den nye testlaben muliggjør nye tjenester og komplementerer vår eksisterende portefølje av pålitelighetstester for noen av våre viktigste kundegrupper, sier han.

Banebrytende

– Shearwater Geoservices er et teknologifokusert selskap med historie i innovasjon fra «Sensor to Image».  Vi er glade for at Nemko nå tar over driften av testlaben. Den har vært og vil fortsatt være et viktig element i vår utviklingsprosess for å utvikle banebrytende seismiske innsamlingssystemer, sier Svein Arne Frivik, Engineering Support Manager ved selskapet i en felles pressemelding.

Kommentarer