IoT kantmodul - Elektronikknett
ARP109_nS02_rear_LRES

IoT kantmodul

Introduserer ultra-kompakt, høy ytelse system-på-modul for IoT kant-implementering i smarte applikasjoner.

Arrow Electronics og Exor Embedded har kunngjort tilgjengeligheten av nanoSOM nS02, et høytytende, energieffektivt system på modul (SOM) for IoT kant-distribusjoner. nS02 er basert på 800MHz-versjonen av STMicroelectronics’ STM32MP1 mikroprosessor. Modulen fungerer som et komplett produksjonsdesign, og Arrow tilbyr også et utviklingssett som støtte.

NanoSOM nS02 blir beskrevet som en innovativ, ultrakompakt og kostnadseffektiv SOM basert på STM32MP1 med doble Arm Cortex -A7 kjerner og en Cortex-M4 kjerne pluss en 3D grafikkbehandlingsenhet (GPU) som støtter utvikling av avanserte menneske-maskin grensesnitt (HMI). NS02 skal også være godt egnet for applikasjoner som krever IoT-tilkobling, multimediafunksjoner og høy tilkoblingssikkerhet, spesielt som en innebygd løsning fra Industry 4.0.

NS02 er en robust løsning som kan loddes direkte på hovedbærerkortet, uten behov for separate kontakter som kan redusere påliteligheten til systemet.

På bare 25,4 x 25,4 x 3,0 mm gir nanoSOM nS02 fleksibilitet for utviklere av den nye generasjonen smarte IoT-produkter, noe som gjør dem i stand til å designe produkter som er ekstremt kompakte og ultra-slanke.  

Løsningen inkluderer en produksjonsklar Linux RT kortstøttepakke (BSP) og støtter Exor XPlatform, som inkluderer Exor Embedded Open HMI-programvare, Corvina Cloud IIoT-plattform og IEC61131 CODESYS eller Exor xPLC runtime.

En valgfri plattform for OpenHMI-programvare støtter utforming av høykvalitets, brukervennlige SVG- og HTML5-grafiske brukergrensesnitt, og skal sikre forbindelse med over 200 kommunikasjonsprotokoller. MQTT- og OPC-UA-grensesnitt er også tilgjengelige sammen med skytilkobling for telemetri og fjernhjelp ved hjelp av OpenVPN-programvare.

NS02 SOM er tilgjengelig i flere konfigurasjoner, og gir brukerne et utvalg av minnekapasitet og et sikkerhetsalternativ inkludert 256 MB eller 512 MB DDR RAM med 4 GB eMMC flash-disk, eller 1 GB DDR RAM med 8 GB eMMC flash-disk.

Exors produktlevetidsprogram skal videre sikre en stabil tilførsel av produkter. nanoSOM nS02-produkter er tilgjengelige i minimum 10 år fra produktlanseringstidspunktet, opplyser Arrow.