Ove Pryde Pettersen, daglig leder i Inventas, har kjøpt ut selskapet fra CGI Norge AS sammen med 2 av 3 øvrige ansatte.

Inventas-ansatte kjøper seg ut av CGI Norge

20. august kjøpte de ansatte i Inventas samtlige aksjer i selskapet fra CGI Norge AS, og selskapet fortsetter nå sin videre utvikling som et selvstendig selskap på norske hender.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Inventas som arbeider med industriell produktutvikling, har siden 2019 vært heleid av kanadiske CGI.

CGI har tilført Inventas et solid internasjonalt kontaktnettverk og bidratt til å bygge videre på Inventas sine ambisjoner om å tilby utviklingstjenester i grensesnittet mellom det fysiske og det digitale. Når ansatte nå tar over selskapet, er det med ambisjon om å fortsette det gode samarbeidet mellom selskapene, heter det i meldingen som gikk ut mandag kveld. 

Skal ansette flere
Inventas har vært i en rivende utvikling de siste årene, og består i dag av 120 spesialister innen design, produktutvikling og innvevd systemutvikling.

I 2019 fusjonerte selskapet med Bitvis AS i Asker, et av Norges ledende selskaper innen innvevd pogramvare og FPGA, og Itch Design AS i Oslo, et designbyrå spesialisert innen digitale brukeropplevelser. 

Selskapet er nå i ferd med å ansette flere medarbeidere over hele landet.

2 av 3 blir aksjonærer
Muligheten for å kjøpe selskapet ble svært positivt mottatt hos de ansatte, og mer enn to av tre går nå inn som aksjonærer i selskapet.

– At så mange velger å kjøpe aksjer er veldig positivt for oss. Spesielt er det gledelig med så stor deltagelse i en tid med stor turbulens i markedet og usikkerheten rundt Covid-19. Jeg er overbevist om at medeierskap er en sterk motivasjonsfaktor for mange og at det skaper større engasjement, sier daglig leder i Inventas, Ove Pryde Pettersen

Powered by Labrador CMS