Etablerer «forskningsby» - Elektronikknett
Oslo Science City - Sintef presentasjon
Konserndirektør i SINTEF, Morten Dalsmo, på scenen under lanseringen av Oslo Science City. Bilde: SINTEF / Biringvad

Etablerer «forskningsby»

Fredag ble Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City, lansert for offentligheten.

København har Copenhagen Science City, London har Knowledge Quarter og Boston har Kendall Square. Fredag ble Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City, satt på kartet, bokstavelig talt.

– Mange byer har etablert innovasjonsdistrikter for å stimulere samspillet mellom akademia og næringslivet. Og da utvikles fremragende forskning og det utvikles tusenvis av arbeidsplasser, innledet Christine Wergeland Sørbye, som skal lede dette unike partnerskapet mellom noen av Norges ledende kunnskapsinstitusjoner, næringsliv og Oslo kommune.

Ambisjonen er at Oslo Science City skal utvikles fra å være Norges mest kunnskapstette område til å bli et verdensledende innovasjonsdistrikt.

– Vi trenger at det satses helhjertet på forskning og utdanning slik at det grønne og digitale skiftet ikke bare skjer, men skyver Norge tilbake på pallen over land som på bærekraftig vis bygger kompetanse, sa SINTEFs konserndirektør, Morten Dalsmo til statsminister Erna Solberg under lanseringen av Oslo Science City.

Abelias «Omstillingsbarometer 2020» viser at Norge er svekket på flere sentrale områder for omstilling, deriblant spisskompetanse, teknologikompetanse, omfang av IKT-sektoren og kunnskapssamarbeid.  Morten Dalsmo oppfordret på denne bakgrunnen statsministeren til å legge til rette for gode rammebetingelser slik at kunnskapsbygging og næringsrettet forskning gir Norge mer innovasjon.

 

 

 

 

 

Kommentarer