Dobler samplingshastigheten - Elektronikknett
Yokogawa DLM5000 web

Dobler samplingshastigheten

Yokogawa dobler samplingshastigheten i deres neste generasjon blandet-signal-oscilloskop som lanseres i disse dager. 

Yokogawa har lansert DLM5000, en ny generasjon oscilloskop for blandete signaler med fire eller åtte analoge innganger, og i tillegg mulighet for å kople sammen to instrumenter for økt fleksibilitet.

Det nye oscilloskopet erstatter den eldre modellen DLM4000 med åtte kanaler. Ny maskinvare gir DLM5000 betydelig bedre ytelse og brukervennlighet, inkludert to ganger samplingshastigheten til DLM4000, heter det i en pressemelding fra Yokogawa.

Instrumentet er designet for å være ekstremt adaptivt og fleksibelt. DLM5000 skal oppfylle krav fra selskaper innen mekatronikk, kraftelektronikk, kjøretøy, romfart og romfart, jernbane og forbrukerområdet. Ifølge produsenten er instrumentet videre egnet for utvikling av avansert og intelligent kraftelektronikk, så vel som for mekatronikk i elektriske kjøretøyer, for motorstyring og i energieffektive elektronikkprodukter.

De opptil åtte analoge kanalene og de 32 logiske kanalene sammen med matematiske funksjoner, analyse av serielle kjøretøybusser samt en rekke andre analysefunksjoner skal gi den fleksibiliteten brukerne trenger, mener Yokogawa.

Å ha et stort antall kanaler kan være en nøkkelfaktor for å kunne utvikle effektive og pålitelige elektriske motorer. Vellykket utviklingsarbeid basert på moderne omformere krever mange kanaler som kan gi raske målinger av bølgeformene. Ofte er det behov for mer enn fire, derav de åtte analoge kanalene.

Funksjonene til DLM5000 gjør instrumentet også egnet for å utvikle elektroniske styreenheter (ECUer) for mekatronikksystemer. I slike applikasjoner må du kunne måle på mange digitale og analoge bølgeformer samtidig, samt på serielle busser. Muligheten for å studere åtte analoge kanaler og opptil 32 digitale (16 er standard, men det er mulig å legge til ytterligere 16) mens du kjører protokollanalyse som UART, I2C, SPI, CAN, CAN FD, LIN, CXPI, SENT og FlexRay gjør at instrumentet kan få fart på utviklingsarbeidet når fire kanaler ikke er nok.

I tillegg tillater den nye DLMsync-funksjonen, som snart vil være tilgjengelig, at to DLM5000er kan kobles sammen, noe som ytterligere øker mulighetene for å få enda mer informasjon om ytelsen og funksjonene til systemet.

Med denne funksjonen, for å koble sammen to DLM5000 med en dedikert kabel for samplingsklokke og trigger, kan du foreta synkroniserte målinger på opptil 16 analoge kanaler (8 + 8) pluss 64 digitale.

Alternativt kan et instrument med åtte kanaler kobles til en firekanalsmodell av DLM5000, noe som gir 12 kanaler (8 + 4 = 12).

DLM5000 kan brukes som et blandingssignaloscilloskop med åtte analoge og 16 digitale innganger, som alle er tilgjengelige samtidig. Med alternativet /L32 er det mulig å måle 32 digitale signaler. Det inngår også en buss-/tilstandsvisning samt en funksjon for DA-beregninger som kan være nyttig for evaluering av AD- og DA-omformere.

Kommentarer