Alternativ til DRAM - Elektronikknett
Intel Optane persistent minne

Alternativ til DRAM

Intel Optane persistent minne kan være et banebrytende alternativ til DRAM.

Det mener bl.a. Mouser Electronics, Inc., som nå har tatt inn Intel Optane persistent minne på lager. Ifølge en pressemelding fra distributøren er dette et rimelig alternativ til DRAM, med betydelig økt kapasitet opp til 512 GB.  

Denne minnetypen kan fungere enten som volatilt minne eller et persistent, høy-ytelses datalag. For å forenkle integrasjon er modulene kompatible med DDR4-sokkel og opererer på de samme bussene/kanalene som DDR4 DRAM, noe som skal øke designfleksibiliteten ved bruk sammen med konvensjonelle DDR4 DRAM DIMM på den samme plattformen.

Systemets administrator kan konfigurere  Optane-minnet til å operere som en volatil minnekapasitet som fra et programvareperspektiv er umulig å skille fra DRAM,  eller som et nonvolatilt minne som beholder data som en SSD, men med så mye som 225 ganger raskere dataaksess en en typisk NAND-basert minnestasjon.

De persistente minnemodulene er tilgjengelige i størrelser på 128 GB, 256 GB, og 512 GB, og er kompatible med 2. generasjon Intel Xeon Scalable prosessorfamilie, noe som muliggjør utvikling av systemer med opp til åtte sokler med til sammen 24 TB systemminne.