Årets TechTown-happening går online - Elektronikknett
NDC-techtown
NDC TechTown arrangeres i år også, men ikke i Kongsberg som på bildet – av naturlige grunner. Nå går alt online.

Årets TechTown-happening går online

I år er det tre år siden en av verdens største, uavhengige konferanser innen programvareutvikling, Norwegian Developers Conference (NDC), åpnet i Kongsberg.

NDC TechTown inviterer utviklere av innvevd programvare til fire unike konferansedager med relevant læring fra foredragsholdere med høy faglig kompetanse.

Dette er blitt konferansen du går til dersom dujobber med arkitektur, C, C++, Python, design, innvevd teknologi, plattformer, produkt og produktdesign, sikkerhet, programvaredesign, teknikker, test, verktøy og Linux (for å nevne noe).

Det er en kjensgjerning at kompetanse er ferskvare og da er det viktig å holde seg oppdatert når anledningen byr seg.

Nytt format
31. august til 3. september 2020 arrangeres NDC TechTown i et allerede testet online-format.

I 2017, 2018 og 2019 var det «Magazinet» i Kongsberg som var arena for konferansen. Årets korona-situasjon gjør at arrangørene må tenke nytt.

– Vi kommer til å gjennomføre konferansen i perioden 31. august - 3. september, men i et «online format» strømmet over nettet, sier Kjersti Sandberg i NDC. Det betyr jo at du kan delta fra nesten hvor som helst – om det så er sofaen, hytta eller hovedkontoret.

– Vi bruker «Slack» og «Webex» som plattformer for konferansen. Det er verktøy som gjør det mulig for deltakerne å kommunisere med hverandre, foredragsholderne og oss i NDC, sier Sandberg.

Testet løsning
– Vi testet ut løsningen i Oslo nå i juni, så vi vet at dette fungerer veldig bra og deltakerne har gitt oss mange gode tilbakemeldinger.

I år leverer konferansen 43 foredragsholdere. Her kan du se hvem som skal holde innlegg.

I tillegg blir det 24 workshops, 4 «spor» og 21 foredrag.

Agendakomiteen
NDC TechTowns agendakomité består av fagfolk med forskjellig bakgrunn og kompetanse. Alle som er med i komiteen er håndplukket på grunn av den unike posisjonen og innsikten de har i et relevant fagmiljø og/eller organisasjonene de representerer.

Årets agendakomité består av Martin Ertsås (Cisco), Olve Maudal (Cisco, snart Equinor), Patricia Aas (TurtleSec), Andreas Bredesen (KDA), Arne Førlie (KDA), Pål Grønås Drange (Equinor), Tom Holtermann Andersen (DataRespons), Alexander Gosling (KDA), Håkon Gjone (Kongsberg Maritime) og Kjersti Sandberg (NDC Conferences AS).

Kommentarer