Stor etterspørsel etter ladere til medisinsk utstyr - Elektronikknett
3546b-blueline
Mascot opplever en enorm økning i etterspørsel etter ladere for mobile ventilatorer. Dette er ladere som er sertifisert for medisinsk bruk.

Stor etterspørsel etter ladere til medisinsk utstyr

Den siste måneden har Mascot hatt en ekstremt stor ordretilgang på og fått inn langt flere forespørsler enn vanlig etter batteriladere til mobile ventilatorer/pustemaskiner.

– Det er spesielt gjennom en av våre hovedforhandlere i USA at ordrene har kommet inn, som en følge av at mange er smittet av korona-viruset i USA, forteller markedssjef Dag Pedersen i Mascot AS.

Andre_Nilsen_Mascot André Nilsen, adm. direktør, Mascot AS.

– På fabrikkene våre i Tallinn, Estland og i Ningbo i Kina legges nå produksjonen om for å imøtekomme den nye ordretilgangen, og det jobbes intenst med å sikre tilførselen av komponenter. Det er spesielt batteriladere sertifisert til bruk med medisinsk utstyr som bestilles og etterspørres.

– Vi leverer blant annet batteriladere til respiratorer og ventilatorer som brukes verden over i forbindelse med koronaviruset. Vi har fått ordre og forespørsler på over 300.000 batteriladere i mars alene, og pågangen har ikke vært mindre de første dagene i april heller, sier daglig leder André Nilsen til Fredriksstad Blad.

Bare i mars fikk selskapet bestillinger for mer enn 30 millioner kroner – mot vanligvis 12 til 15 millioner.

Kommentarer