Smart håndvaskmonitor skal gi bedre vask - Elektronikknett
NS_WASHSENSE_Front

Smart håndvaskmonitor skal gi bedre vask

En batteridrevet enhet overvåker og engasjerer brukere i hvordan de skal vaske hendene sine ordentlig. Den er designet for å bli installert på steder som toaletter i nærheten av personalkantiner eller bygningsinnganger. I hjertet ligger en systembrikke fra Nordic Semiconductor.

Nordic Semiconductor kunngjør i dag at den amerikanske oppstartsbedriften, WashSense, har utviklet en ettermonterbar Bluetooth mesh, smart håndvaskmonitor som både kan overvåke og lære brukere å vaske hendene riktig. Hele applikasjonen kjører av en enkelt Nordic Semiconductor nRF52832 System-on-Chip (SoC).

NS_WASHSENSE_Full Håndvask med illustrasjon som viser hvordan man skal vaske hendene riktig skal, i følge produsenten, bidra tll mindre smittespredning av Covid-19.

Den batteridrevne WashSense er laget for å installeres over eksisterende veggmonterte såpedispensere, og inkluderer en e-papirskjerm som aktiveres når en bruker trykker på såpedispenseren. Ved hjelp av termiske sensorer kan den deretter overvåke hvor godt en person vasker hendene sine mens den viser tilpassede varsler og trivia-meldinger på skjermen, pluss instruksjoner om hvordan man vasker hendene riktig, inkludert å gi en poeng opp til 100.

WashSense sier at bruken av en slik enhet bidrar til at antall individer som vasker hendene ordentlig vil øke dramatisk, og kan bidra til å gjenoppbygge tillit i alle slags organisasjoner når de åpner igjen dørene etter at Covid-19-begrensningene er lettet eller fjernet.

– Hvordan åpner vi igjen og får folk til å komme tilbake og føle seg trygge etter Covid-19, er spørsmål jeg stadig hører fra kunder akkurat nå, sier administrerende direktør og medgrunnlegger av WashSense, Connor Dahlberg. – Og en stor del av det, inntil en vaksine for Covid-19 er utviklet, er tillit til at alle vasker hendene ordentlig for å redusere risikoen for nye utbrudd. Det er dette WashSense-skjermen er designet for å sørge.

For å lette installasjonen er WashSense designet for å bli «klistret» på vegger i stedet for å skrues fast i dem, og er fleksibel nok til å imøtekomme alle bygningstyper, enten de er gamle eller nye. Et Bluetooth mesh-nettverk opprettes mellom hver nRF52832-baserte WashSense for trådløs fjernovervåking, OTA fastvareoppdateringer og opplasting av komprimerte bildefiler som skal vises på skjermen til hver WashSense når de er i drift.

– En kunde belønner enhver bruker som scorer over 80 mens han vasker hendene, og vil så delta i en daglig trekning av en pris, legger Dahlberg til. – Dette kan gjøres helt anonymt, eller du kan bruke en liten tag som har en unik ID som tilordnes spesifikt eller generisk slik at den ikke kan spores til den enkelte. Alt dette skal bidra til at skjermen ikke skal virke anmasende og påtrengende i folks hverdagsliv. I stedet blir det bare en oppfordring for å få folk til å vaske hendene grundig mens de er på jobb.

WashSense er i seg selv bare en del av en større Arsana plattform kalt Arsana, som WashSense har utviklet for å muliggjøre teknologidrevet intervensjon, forebygging og sporing av smittsom sykdom gjennom nøyaktig hygiene og overvåkning av symptomer.

Kommentarer