Maritim kraftforsyning for tøffe tak - Elektronikknett
PRBX-PR-2002_ENMA500D242x27-CC_compo

Maritim kraftforsyning for tøffe tak

Powerbox lanserer robust tokanals kraftforsyning for maritim motorstyring, tilpasset spesielle behov til sjøs.

Powerbox, ett av Europas største strømforsyningsfirmaer, og i over fire tiår en ledende kraft innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, har lansert en ny tokanals kraftforsyning for maritim motorstyring. Den nye ENMA500D24/2x27-CC  er basert på en robust plattform for bruk i tøffe omgivelser, og tilbyr to isolerte utganger og en total effekt på 540W. Kraftforsyningen er kapslet i en robust IP56 kapsling, den er mekanisk utformet med tanke på effektiv ledningsavkjøling, og er i samsvar med DNV/GL standarder.

Skip og fartøy er fullspekket med elektrisk og elektronisk utstyr, fra lokale laveffekt DC/DC omformere som driver sensorer til høyeffekt DC-generatorer som driver hele fartøyet, som krever robuste og sikre kraftforsyninger. Selv om mange applikasjoner kan drives av maritimt sertifiserte kommersielle hyllevare (COTS) kraftforsyninger, er andre svært spesifikke og kan ha behov for unike kraftløsninger, designet for å passe sammen med den endelige applikasjonen.

Ett eksempel er servomotorene som brukes til å operere hurtige ventiler, såkalte Fast Switched Valves (FSV), som blant annet benyttes av sikkerhetshensyn i drivstoffinnsprøytningspumper, vendbare propeller og motorstyring.

FSV-funksjonen er basert på servomotorer som sikrer at væsker overføres eller avstenges med høyeste mulige sikkerhetsnivå. Ettersom feilfunksjon simpelthen ikke er en opsjon i denne typen utstyr, benytter FSV-produsenter ofte to uavhengige kraftforsyninger for å garantere redundans. Men ettersom utstyret er installert i svært kompakte og krevende omgivelser, kan dette være en stor utfordring for installatøren.

Med sin omfattende ekspertise innen design av kraftløsninger i henhold til DNV/GL-standarder for den maritime industrien, har PRBX utviklet den høyt integrerte, isolerte tokanals DC/DC omformeren ENMA500D24/2x27-CC.

Fordi den gjerne vil bli bruk i tøffe omgivelser, er ENMA500D24/2x27-CC bygget inn i en robust IP56 kapsling, som tåler høyt trykk og kraftig vannsprut. Omformerne er forseglet for å kunne oppfylle kravene til IP56, og er designet og optimalisert for ledningsavkjøling. To laterale kjøleflenser ivaretar varmeutvekslingen mellom de indre dissiperende komponentene og omgivelsene utenfor.

Drevet av den lavspente 24V distribuerte strømforsyningen for elektronikkutstyr, skal modulene kunne tolerere et stort driftsspenningsområde fra 18 til 36V, og er i stand til å håndtere et stort spenningsfall ned til 10V i 10 sekunder. ENMA500D24/2x27-CC leverer 27VDC / 20A og en total effekt på 540W, og har en effektivitet på mer enn 85%.

ENMA500D24/2x27-CC benyttes typisk for sikkert utstyr som krever redundante kraftkilder, når redundans ikke er påkrevd men applikasjonen krever to uavhengige utganger, og tilbyr to 27VDC fullt isolerte utganger. I dette tilfelle kan den totale utgangseffekten opprettholdes på 540W og kan balanseres fra 540W på én utgang og ingen last på den andre, til en hvilken som helst miks mellom de to,  mens de forblir innenfor den maksimalt tillatte effekten.

Enheten er beskyttet mot feil polaritet på inngangen, kortslutning på utgangen og inkluderer overtemperatur-, overspennings- og overstrømsbeskyttelse.  Den er utviklet i henhold til EN60068-2-x og i samsvar med sikkerhetsstandarden EN 60950.