Erstatter industrielle blybatterier - Elektronikknett
Battery-Module-Murata

Erstatter industrielle blybatterier

Murata har utviklet en alt-i-ett 24V standard batterimodul, som passer for «alt» industrielt utstyr, for eksempel automatiserte kjøretøy (AGV) og roboter.

FORTELION 24V batterimodul (LIPY041WWPCSY6) bygger på Muratas proprietære litium-ion (Li-ion) sekundærbatteri, som bruker et olivintype Li-ion-fosfat som katodemateriale og kombinerer lang levetid med et høyt sikkerhetsnivå.

Siden den nye modulen leverer 24V, kan den erstatte to seriekoblede 12V blybatterier som finnes i mange serviceroboter, AGVer og elektriske gaffeltrucker. Modulen har en IP54-klassifisering, og gir beskyttelse mot støv og vann, og oppfyller også sikkerhetskravet UL2271 for batterier i lette elektriske kjøretøyer. Det betyr også at den er sikker for utendørs bruk.

Muratas FORTELION-teknologi har en stabil krystallinsk struktur muliggjort ved bruk av olivintype litiumjernfosfat (litiumferrofosfat) som katodemateriale. Dette betyr at batteriene har mindre sannsynlighet for å ødelegge eller ta fyr, selv om de utsettes for stor belastning eller betydelig trykk, heter det i meldingen fra Murata.

Modulen skal også oppfylle behovet for lang levetid i industrielle applikasjoner. Mens blysyrebatterier vanligvis krever utskifting rundt 500 sykluser og vanlige Li-ion-batterier slites ut etter 2-3 000 sykluser, er teknologien laget for å tåle minst 10.000 ladesykluser.

Batteriet skal også kunne lades til 90% av full kapasitet i løpet av en time. I tillegg er den mindre utsatt for spenningseffekter, slik at den kan brukes i lengre perioder.

Volumproduksjon av de nye FORTELION 24V batterimodulene starter i april 2020.

Kommentarer