2.5D visjonssystem fra OnRobot - Elektronikknett
OnRobot_Eyes

2.5D visjonssystem fra OnRobot

Visjonssystemet Eyes som nå lanseres av OnRobot, skal gi rimelige e2.5D-visjon med dybdesyn og delegjenkjenning til alle ledende robotarmer.

Det tilbyr sømløs integrasjon, kalibrering ved hjelp av bare ett bilde, samt intuitiv programmering – alt dette helt uten kompleksiteten til eksisterende visjonssystemer, heter det i en melding fra produsenten. Eyes kan monteres både på robothåndleddet eller eksternt.

– En betydelig del av kundebasen vår ønsker å ikke å være bundet til en fast inngangsposisjon for et produkt som de ønsker å plukke, sier administrerende direktør i OnRobot, Enrico Krog Iversen. – De ønsker mer enn noe annet å bli kvitt kompliserte, klumpete og dyre delematere og fiksturer for å oppnå dette, men inntil nå har de opplevd at visjonssystemer er utenfor rekkevidde. Vårt nye Eyes visjonssystem endrer alt dette.

I motsetning til andre visjonsystemer på markedet, trenger Eyes bare å ta ett bilde for å kalibrere og gjenkjenne deler, og har autofokus for å kunne jobbe på forskjellige avstander innenfor samme applikasjon.

– 2.5D viser seg raskt å være den perfekte teknologien for synsstyrte applikasjoner, forteller Iversen. – Sammenlignet med 2D tilfører det ikke bare informasjon om lengden og bredden, men også om høyden til den aktuelle delen, noe som er ideelt når gjenstandene kan variere i høyde eller hvis de må stables.

Eyes skal være ideell for sortering av et utvalg av gjenstander eller for betjening av CNC-maskiner med metalldeler som er definert av den ytre formen, samt mange andre plukk-og-plassér-applikasjoner hvor orienteringen er viktig. Eyes har også dybdesyn.

Eyes kan også integreres sømløst med alle ledende samarbeidende og lette industrirobotarmer gjennom OnRobots One System Solution, et enhetlig grensesnitt for mekanikk og kommunikasjon basert på selskapets Quick Changer.

Visjonssystemet har direkte grensesnitt mot andre OnRobot-enheter, og det er dermed svært enkelt å bruke Eyes sammen med OnRobots gripere. Med et dobbelt oppsett, ved hjelp av en Quick Changer, kan midtpunktet i griperens verktøy (TCP – Tool Center Point) konfigureres automatisk av Eyes, noe som skal fjerne potensiell konflikt mellom ulike programvarepakker fra ulike verktøyleverandører. Den optimale monteringen er avhengig av applikasjonen. Noen av fordelene ved å ha Eyes montert eksternt er at du slipper å måtte bekymre deg for kabler langsetter roboten og evnen til å optimalisere syklustiden, ettersom Eyes kan ta bildet og behandle dette, mens roboten utfører en annen operasjon. 

Kommentarer