Lover bedre flyt mellom ECAD og PLM - Elektronikknett
Orcad Highstage Sync Illustration

Lover bedre flyt mellom ECAD og PLM

Nordcad og Highstage inngår et samarbeid for å tilby sine kunder enda bedre flyt i arbeidsprosessene sine. Kobling mellom OrCAD/Allegro og Highstage PLM, gjør at kunder får maksimal kontroll over sine stykklister gjennom Highstage Part-modulen, lover partene.

Enten kan brukeren opprette en stykkliste, eller BOM (Bill of Materials), direkte i Highstage, eller importere fra OrCAD/Allegro for full revisjonskontroll.

PLM systemet Highstage administrer ikke bare E-CAD, men også M-CAD, programvare og dokumenter i samme BOM-struktur. Dette skal gi full innsikt i alle fagområder og full oversikt over hele produktframgangen. Styring av varianter skal også bli sikrere og bedre.

– Dette samarbeidet kommer til å hjelpe flere av våre kunder med å få en bedre flyt mellom sitt ECAD-system og PLM-system, samt mye enklere administrasjon av komplette produktdefinisjoner og varianter, sier Ole Martin Odland, Key Account Manager i Nordcad AS.

Kobleren mellom BOM/skjema og Highstage er allerede tatt i brukt hos noen av våre felles kunder. PCB-kobleren vil være klar innen jul.

PLM-systemer blir stadig viktigere og Nordcad har allerede koblinger mot resten av markedets PLM-systemer og kan nå legge til enda en, og ser frem til å samarbeide med Highstage for å bedre støtte felles kunder. Highstage har også nå mulighet for å komme tettere på alle OrCAD/Allegro brukerne i Norge, Danmark, Sverige og Finland, heter det i en melding fra selskapene.

– De fleste av våre kunder driver med elektronikk, som hovedprodukt eller som en del av produktene. Ettersom Highstage opprinnelig ble utviklet for elektronikkindustrien, vil du finne den perfekte passformen til å bruke Highstage i dine elektroniske utviklingsprosjekter. Men mer enn det; med Highstage kan du innpasse alle produkt-BOM-elementer i et produkt-komplett BOM, og ta kontroll over mekanikk- og programvarekomponenter som en del av produktet, sier Per Reidar Ørke fra Highstage.

Highstage er et PLM-verktøy som sikter seg inn mot små og mellomstore bedrifter. Systemet er tilpassingsvennlig, og kan innføres gradvis, hvor det primært understøtter bedriftens eksisterende prosesser. Systemet støtter regulatoriske krav, f.eks. i forbindelse med utvikling av medisinskteknisk utstyr.

Om integrasjonen
Integrasjonen er en implementering mellom Highstage og E-Cad-programvaren OrCAD/Allegro fra Cadence. For komponentadministrasjon bruker OrCAD/Allegro verktøyet Component Information Portal (CIP) som et lagringspunkt for de parametriske data. Dette gjør CIP til et gunstig integrasjonspunkt mellom Highstage som PLM-system, og CIP som lagringspunkt for E-Cad-programvaren.

CIP bruker en SQL-serverdatabase i kombinasjon med en Web-app for å gi brukerne tilgang til komponentinformasjon og disse endringene.

Kommentarer