Color Hybrid ble kåret til årets Ship of The Year på Nor-Shipping 2019. Foto: Arild Danielsen/Plompmozes / Color Line

Hybridskip ble "Ship of the year"

Nor-Shipping 2019: Verdens største plug-in hybrid skip, Color Hybrid, er kåret til «Ship of The Year» under årets shippingkonferanse på Lillestrøm. Skipet har "norsk" Siemens-teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Av de 20 fartøyene som har vunnet prisen siden 1997, er så mange som åtte utstyrt med Siemens-teknologi for kraftforsyning og fremdrift.

– Dette er helt klart en inspirerende bekreftelse på at vårt mål om å skape en fremtidsrettet og bærekraftig skipsfart blir verdsatt av næringen,» sier salgsdirektør Ketil Aagesen i Siemens.

Batteripakke fra Trondheim

Det er en jury med representanter fra Rederiforbundet, Norsk Industri og initiativtageren Skipsrevyen som hvert år kårer «Årets skip». Prisen deles ut på Nor-Shipping-konferansen. Årets konferanse og utstilling åpnet i dag, og varer uken ut.

Når Color Hybrid kommer i drift sommeren 2019 vil det være verdens største plug-in-hybridskip med en batteripakke på 5 megawatt. Fergen har kapasitet til å frakte 2000 passasjerer og 500 biler, og trafikkerer strekningen mellom Sandefjord og Strømstad.

Lavere energitap

Siemens har levert et totalsystem for høyspent kraftforsyning, dieselelektrisk fremdrift, 4,7 MWh energilager om bord og anlegg for 11kV lading om bord og på land i Sandefjord og Strømstad. I tillegg omfatter leveransen energistyring, brokontroll og integrert automasjonsløsning

– Denne leveransen er en videreutvikling av våre løsninger for energilagring, lading og dieselelektrisk fremdrift i skipsfarten. Løsningene som tas i bruk i Color Hybrid innebærer viktige fremskritt med redusert antall komponenter, høyere ladeeffekt og redusert energitap, sier Ketil Aagesen.

I tillegg til årets vinner Color Hybrid har Siemens levert kraftforsyning- og fremdriftsteknologi til følgende tidligere vinnere av Ship of The Year:

2015: Skandi Africa
2014: MF Ampere
2010: Skandi Aker
2006: Bourbon Orca
2003: GO Sars
2000: MF Glutra
1999: Geco Eagle

Batteripakken, ladeteknologi og det diesel-elektriske fremdriftsanlegget er utviklet og produsert av Siemens i Trondheim. Den nye batterifabrikken som Siemens åpnet i januar i år, produserer nå for fullt til norske og internasjonale kunder.

Powered by Labrador CMS