Det norske teamet er på plass i Shanghai og bistår med implementering av Dignios plattform og medisinsk avstandsoppfølging ved det nyåpnede St. Mount Hospital.

Medisinsk avstandsoppfølging i Kina

Dignio oppnådde i forrige uke en historisk milepæl, med implementeringen av sin plattform på St. Mount Hospital i Shanghai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Medisinsk sjef, Jens Espeland, ønsket helseteknologiselskapets aller første kinesiske pasient velkommen.

- Vårt team har denne uken hatt opplæring for leger, sykepleiere og teknikere ved St. Mount, og det første kinesiske kullet av sertifisert helsepersonell for Dignios plattform er en realitet, forteller en stolt Espeland, og fortsetter:

- De har allerede startet pasientoppfølgingen, og Dignio er endelig en del av den kinesiske helsetjenesten. 

St. Mount Hospital og Dignio signerte sin kontrakt for samarbeid på NHO-huset i Oslo i august 2018. Den gang presiserte NHO-direktør, Ole Erik Almlid, at kontrakten var av stor betydning. 

- Dette er en virkelig stor dag for alle som er her, men også for samarbeidet mellom våre to land, sa den daværende viseadministrerende direktøren under den høytidelige signeringen.

Statssekretær fra Helse- og Omsorgsdepartementet, Maria Jahrmann Bjerke, som også var tilstede under signeringen, var imponert over den norske startup-bedriften.

- Dignio er et veldig godt eksempel på hva norsk næringsliv kan bidra med, og løsningene Dignio leverer er gode eksempler på hvordan nyskapende bedrifter kan hjelpe til med å gi pasienter i Norge og nå i Kina trygghet og mestring og samtidig gjøre arbeidsdagen til helsepersonellet enklere, sa hun den gang.

En norsk delegasjon, bestående av Espeland, sykepleier Line Kjelsås og produtsjef Bjørn Toreid, har stått for opplæringen av det lokale helsepersonellet. De har fått god støtte av Dignios kinateam, ved blant andre Huijia Liu Sollid og Henning Kristoffersen, som har bistått både med språklige oversettelser og kulturell guiding. 

Ifølge en pressemelding fra Dignio kjenner de både norsk og kinesisk kultur godt, og kan bekrefte at det norske anses som et kvalitetstegn i Kina, og at det nettopp derfor har vært viktig at det er norsk helsepersonell, med lang erfaring fra medisinsk avstandsoppfølging, som har stått for opplæring.

 

Powered by Labrador CMS