En ny IP-kjerne gir høyhastighets kommunikasjon mellom Infineons AURIX mikrokontrollere og Xilinx-enheter via HSSL.

Sikkert samarbeid

For å kunne oppnå mer fleksibilitet i hvordan man bruker sikre mikrokontrollere i automotive- og industrielle applikasjoner, har Infineon Technologies, Xilinx og Xylon inngått et samarbeid. Resultatet vil bli vist på Embedded World neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det som skal presenteres er en ny Xylon IP-kjerne kalt logiHSSL. Denne muliggjør høyhastighets kommunikasjon mellom Infineons AURIX TC2xx- og TC3xx-mikrokontroller og Xilinx' SoC-, MPSoC- og FPGA-enheter via Infineon «High Speed Serial Link» (HSSL). Denne serielle lenken støtter baudrater på opptil 320 Mbaud, med en netto datarate med last på opptil 84 prosent.

HSSL er et Infineon-skapt grensesnitt som krever kun fem pinner – to LVDS med to pinner hver og en klokke-pinne. HSSL-grensesnittet er så langt brukt til å utveksle data mellom AURIX-enheter og kunde-ASICer. Nå vil den nye IP-kjernen tillate systemutviklere å kombinere sikkerheten i AURIX med funksjonelle muligheter som Xilinx-enhetene bidrar til, heter det. Tilkoblede enheter kan få tilgang til og kontrollere hverandres interne og tilkoblede ressurser gjennom HSSL.

Når det gjelder utviklingsstøtte tilbyr partnerne et startpakke. Den inneholder et Xilinx evalueringssett, et Infineon AURIX evalueringskort og et Xylon FMC kort. Pakken inkluderer referansedesign med testprogramvare, Xylons logicBRICKS-evalueringslisenser, dokumentasjon og teknisk støtte.

Den nye IP-kjernen og utviklingssettet vil være tilgjengelig fra mars 2019.

Powered by Labrador CMS