Z-Wave åpner opp - Elektronikknett
Z-wave-silab

Z-Wave åpner opp

Silicon Labs og Z-Wave Alliance utvider Smart Home økosystem ved å åpne Z-Wave for silisium- og stakk-leverandører.

Silicon Labs og Z-Wave Alliance kunngjør planer om å åpne Z-Wave-spesifikasjonen som en ratifisert flerkilde, trådløs standard for alle som utvikler halvledere og programvare-stakker. Med denne endringen vil halvleder- og programvareleverandører være i stand til å bli med i Z-Wave-økosystemet, bidra til fremtidige fremskritt av smarthusstandarden og utvikle og levere sub-GHz Z-Wave radioenheter og programvarestakker. Z-Wave Alliance vil utvide til å bli en standardutviklingsorganisasjon for Z-Wave-spesifikasjonen og vil fortsette å administrere Z-Wave sertifiseringsprogram, som vil omfatte både programvare og maskinvare.

Den åpne Z-Wave-spesifikasjonen, som forventes å være tilgjengelig i andre halvår 2020, vil omfatte ITU.G9959 PHY/MAC-radiospesifikasjon, applikasjonslaget, nettverkslaget og kommunikasjonsprotokollen for vertsenheter. I stedet for å være en enkeltkildespesifikasjon, vil Z-Wave bli en multi-kilde, trådløs smarthusstandard utviklet av arbeidsgruppemedlemmer i Z-Wave Alliance. Mer enn 100 millioner interoperative enheter er i bruk, og mer enn 3200 sertifiserte produkter og alliansen har over 700 medlemsbedrifter.

Silicon Labs vil fortsette å investere i Z-Wave-teknologi og bidra til fremtidig vekst, og samarbeide med nye leverandører gjennom den utvidede Z-Wave Alliance. Utvikling av den åpne Z-Wave-spesifikasjonen vil bli administrert av de nye arbeidsgruppene i alliansen i tredje kvartal 2020, og detaljer om sertifiseringsprogrammet for silisium- og stakk-plattformene vil også bli kunngjort i tredje kvartal.

Kommentarer